НОВОСТИ ДНЯ: Картопляний пиріг з індичкою, цвітною капустою та горошком: рецепт без тіста  Чоловік знайшов у болоті золоті та срібні скарби: як йому це вдалося  "Міжнародна ізоляція Росії": Наєв про завершення війни та гарантії безпеки для України  Данілов прокоментував інформацію ЗМІ про нібито 100 тис. загиблих українських військових  "Золотий місяць": військовий експерт розповів, коли може розпочатися український контрнаступ  Вареники з сирою картоплею: незвичайний рецепт  Належав другу Путіна. ВАКС конфіскував ТРЦ Ocean Plaza у Києвівсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.03.2023 488

В міру солодка, волога і пухка паска: рецепт до Великодня, який підкорить ваші серця

Хоч до Великодня залишається ще цілий місяць, варто вже задуматися над тим, як спекти смачну паску. Адже ніщо не зрівняється з власноруч спеченим десертом.

88f10adba6ce43d3ed4c88334afd7797_19.03.23

ТСН.ua пише про рецепт пухкої і в міру вологої паски.

На своєму каналі фудблогерка Мар'яна Хабер-Дудар опублікувала перевірений рецепт в міру солодкої, вологої та пухкої паски, яка точно підкорить серця кожного члена сім'ї.

В рецепті вказана кількість інгредієнтів на 10 пасок по 250 грамів кожна (розмір приблизно, як пів літрова банка). Що потрібно взяти:

  • 1 кг борошна;
  • 10 яєчних жовтків;
  • 400 мл теплого молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 100 г дріжджів;
  • 150 г родзинок;
  • 200 г цукру;
  • 50 г ванільного цукру;
  • цедра 1 лимона;
  • 1/2 чайної ложки солі.

Процес приготування пухкої паски дуже простий і не потребує особливих кулінарних вмінь:

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього в тепле молоко додати дріжджі, 3 столові ложки борошна, 1 столову ложку цукру і залишити на 15 хвилин.
  2. За цей час можна почати готувати тісто. Розтерти яєчні жовтки з цукром, додати сіль і ванільний цукор, добре перемішати до однорідності.
  3. Влити розтоплене вершкове масло, натерти цедру з одного лимона і знову добре розмішати.
  4. Поступово влити опару, продовжуючи акуратно помішувати.
  5. Всипати родзинки і додати борошно невеликими порціями. Після кожної тісто потрібно ретельно розмішувати, щоб не було шматочків.
  6. Набрати тісто у форму, залишити на 1 годину, щоб воно підійшло і збільшилося вдвічі в об'ємі.
  7. Кожну паску потрібно змастити яйцем і випікати за температури 180 градусів (попередньо розігріти духовку) 45 хвилин.

Нагадаємо, що за українською традицією, паски починають випікати на Чистий четвер, в останній тиждень Великого посту.

Оценка материала:

5.00 / 1
В міру солодка, волога і пухка паска: рецепт до Великодня, який підкорить ваші серця 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.03.2023 488
Еще материалы раздела «Суспільство»