<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politicoвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.03.2023 2385

Синоптик дав прогноз погоди на тиждень

За попередніми прогнозами синоптиків Укргідрометцентру, цього року весна в Україні буде теплою.

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич зазначив, що в результаті надходження на територію нашої країни теплих і вологих повітряних мас з південно-західної Європи, температурне тло в третій декаді березня очікується суттєво вищим за середні багаторічні показники і буде відповідати скоріше середині квітня.

За його прогнозом, серія атлантичних циклонів витягнеться через країни північної Європи (Великобританія, Скандинавський півострів), а їхні теплі сектори проходитимуть через південний схід Європи. Періодично в Україні очікуються дощі, які ближче до вихідних стануть інтенсивнішими та охоплять більшу частину території, інколи можливі навіть грози.

На початку тижня вночі та вранці спостерігатимуться заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі, а також тумани.

Вівторок, 21 березня. У західних, вдень також у Київській, Чернігівській та Одеській областях пройдуть невеликі дощі. На решті території країни без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер західний, південно-західний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +1…+7 °С, вдень +9…+15 °С.

Середа, 22 березня. В умовах малоградієнтного баричного поля місцями по Україні пройдуть невеликі короткочасні дощі. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +2…+8 °С, вдень +9…+15 °С.

Четвер, 23 березня. В більшості областей переважно без опадів з високими температурними показниками. Лише вдень у районі Полісся та крайньої півночі пройде невеликий дощ. Вітер південно-західного напрямку, 5 - 10 м/с. Температура повітря в нічний час +3...+9 °С, вдень стовпчики термометрів покажуть +11...+17 °С, у західних та Одеській областях місцями +18...+20 °С.

П'ятниця, 24 березня. Під впливом атмосферних фронтів вночі у північних областях, вдень у західній частині очікуються невеликі, подекуди помірні дощі. На решті території України без істотних опадів. Вітер південно-західний з переходом на західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +4…+10 °С, вдень +11…+17 °С, на Одещині +18…+21 °С.

Субота, 25 березня. Під впливом балтійського циклону та його атмосферних фронтів очікується дощова та похмура погода на переважній частині України. Вдень у західних областях можливі грози. Вітер південний з переходом на західний, 7 – 12 м/с, вдень у західній частині місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4…+10 °С, вдень +9…+15 °С, у Криму, Херсонській та Вінницькій областях +16…+17 °С.

Неділя, 26 березня. Утримається тепла та дощова погода. У західних областях місцями пролунають грози. Вітер переважно західної чверті, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+9 °С, вдень +9…+15 °С, у південних областях +16…+18 °С

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик дав прогноз погоди на тиждень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.03.2023 2385
Еще материалы раздела «Суспільство»