НОВИНИ ДНЯ: Візит спецпредставника Трампа до України вже готують, дата визначена, - МЗС  Грибна підлива: рецепт смачного додатку до страв  Синоптики розповіли, на яку погоду чекати в Україні 22 грудня  Погода знову вражає: якими будуть вихідні в Україні  Чи потрібні парасольки? Якої погоди чекати українцям на Різдво  На вихідних погода в Україні зіпсується  Вихідні будуть без морозів, але з опадами, вдень до +7°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.03.2023 740

Картопляний пиріг з індичкою, цвітною капустою та горошком: рецепт без тіста

Пиріг без тіста, але з великою кількістю овочів, підійде тим, хто стежить за фігурою і намагається їсти правильно.

110d09163b21d3ab7d31d9189cf1d01d_21.03.23

Цей рецепт передбачає використання свіжого зеленого горошку, але ви можете замінити його заморожені. Пише ТСН. 

Складники

  • фарш з індички — 700 г
  • морква — 3 шт.
  • селера — 1 смужка
  • цибуля — 1 шт.
  • цвітна капуста — 2 головки
  • молода картопля — 500 г
  • оливкова олія — 5 ст. л.
  • топлене масло — 4 ст. л.
  • лавровий лист — 1 шт.
  • томатна паста — чверть склянки
  • бальзамічний оцет — 2 ст. л.
  • сіль — 2 ст. л.
  • чорний перець — 1 ч. л.
  • курячий бульйон — 1 скл.
  • часник — 1 зубчик
  • свіжий горошок — 2 чашки

Приготування

Змастіть форму для запікання оливковою олією. Наріжте цибулю, моркву, селера та часник.

На сковороді розігрійте 1 столову ложку олії. Додайте цибулю і злегка обсмажуйте, доки вона не стане м'якою, приблизно 10 хвилин. Додайте селеру та моркву, обсмажуйте, поки морква не стане м'якою, а селера — прозорою, потім — часник і готуйте ще одну хвилину. Перекладіть овочі в каструлю.

Відваріть картоплю у підсоленій воді.

У киплячу воду опустіть нарізану цвітну капусту, варіть близько 5-10 хвилин, доки вона стане досить м'якою. Злийте воду і дайте капусті висохнути.

Обсмажте фарш з індички на маслі (1 ст. л) на сильному вогні. Потім додайте її в каструлю з овочами, додайте лавровий лист, бальзамічний оцет, томатну пасту, сіль, перець і курячий бульйон і проваріть усе протягом 25-30 хвилин.

Розігрійте духовку до 200 градусів.

Щойно цвітна капуста і картопля стануть досить сухими на дотик, додайте одну столову ложку оливкової олії та вершкового масла і подрібніть суміш у пюре, додайте сіль та перець за смаком.

Фарш із індички з соусом перемішайте з горохом і вилийте суміш у форму для запікання. Поступово розподіліть суміш з індичого фаршу по дну форми, потім покладіть зверху суміш з цвітної капусти і картоплі.

Випікайте пиріг у духовці 30-40 хвилин, потім дайте йому охолонути 10-15 хвилин і подавайте.

Оценка материала:

5.00 / 1
Картопляний пиріг з індичкою, цвітною капустою та горошком: рецепт без тіста 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.03.2023 740
Еще материалы раздела «Суспільство»