НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Timesвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.03.2023 7743

Простий рецепт паски, яка вдається завжди: Євген Клопотенко поділився хитрощами

Великдень 2023 року припадає на 16 квітня. До світлого свята залишається менше місяця, тому варто вже подумати, що будете готувати на святковий стіл. Євген Клопотенко пропонує простий рецепт паски, яка вдається завжди.

03c8f456213fa7aa612039b2d5eed8df_22.03.23

На своєму YouTube-каналі відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом класичної паски, яка вражає легкістю приготування. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 750-800 г пшеничного борошна;
  • 25 г живих дріжджів;
  • 220 г теплого молока (2,5% жирності);
  • 2 ст. л сметани (20% жирності);
  • 1 яйце + 1 жовток;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 225 г цукру (+1 ст. л на опару);
  • 100 г вершкового масла (82,5% жирності);
  • 1 апельсин (за бажанням);
  • 2 ст. л олії;
  • 25 мл віскі/рому чи коньяку (за бажанням);
  • 200 г цукрової пудри;
  • 100 г цукатів і родзинок;
  • декоративне посипання;
  • дрібка солі.

Як приготувати паску на Великдень за класичним рецептом від Євгена Клопотенка:

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього в сотейнику нагрійте молоко, покришіть до нього дріжджі, добре перемішайте до їхнього розчинення. Додайте 1 столову ложку цукру, ще раз перемішайте. Тепер накрийте харчовою плівкою або рушником, залишіть на 20 хвилин у теплому місці.
  2. Коли опара збільшиться вдвічі, до неї потрібно додати одне яйце і ще один жовток. Також всипте цукор, ванільний цукор, дрібку солі, м'яке вершкове масло і сметану. Добре перемішайте вінчиком до однорідності. За бажання до опари можна додати цедру одного апельсина.
  3. Додайте борошно, ретельно перемішайте, щоб тісто стало однорідним. До великодньої випічки можна додати алкоголь саме в цей момент.
  4. Протягом 10 хвилин вимішуйте тісто, воно повинне вийти м'яким і не липнути до рук. З нього сформуйте кулю, викладіть до глибокої миски, яку попередньо змастіть олією. Накрийте рушником, залишіть на 1 годину в теплому місці, щоб тісто підійшло.
  5. Коли тісто збільшиться удвічі-утричі в об'ємі, обімніть його і знову сформуйте кулю. Залишіть ще на 40 хвилин у теплому місці. Так ви отримаєте легку й повітряну паску. Тепер можна вмісити в нього цукати та родзинки.
  6. Увімкніть духовку, розігрійте її до 180 градусів в режимі конвекції. В металеві чи паперові форми викладіть тісто так, щоб воно покрило лише 2/3 всього об'єму. Залишіть форму в теплому місці, накривши рушником, щоб воно підійшло до країв.
  7. Паски випікайте 20-35 хвилин. Готовність краще перевіряти дерев'яною шпажкою.

Готові паски потрібно остудити і після цього можна прикрашати улюбленою глазур'ю, посипати декором.

Оценка материала:

3.67 / 3
Простий рецепт паски, яка вдається завжди: Євген Клопотенко поділився хитрощами 3.67 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
22.03.2023 7743
Еще материалы раздела «Суспільство»