НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.03.2023 5717

Секрети ідеальної паски: неймовірний бабусин рецепт, якому сотні років

Вже зовсім скоро українці святкуватимуть світле свято Христового Воскресіння. Напередодні Великодня традиційно печуть паски. Деякі рецепти дійсно дуже старі і використовувалися ще нашими бабусями.

472d52433550cdb467a55a7f0f9a065f_23.03.23

Які секрети ідеальної паски існують — пише ТСН.ua.

Як спекти паску, розповіла у своєму YouTube-каналі блогерка Мар'яна Хабер-Дудар. Вона запевняє, що цей рецепт існував понад сотню років тому, адже саме так готували паску її бабусі.

Цей рецепт ідеальної паски, якому вже сотні років, допомагає приготувати до 10-ти смачних, повітряних пасок об'ємом 250 г кожна або до 5-ти пасок по 500 г кожна.

Що потрібно взяти, щоб спекти повітряну і смачну паску, як у бабусі:

  • 1 кг борошна;
  • 400 мл теплого молока;
  • 10 яєчних жовтків;
  • 100 г дріжджів;
  • 200 г масла;
  • 200 г цукру;
  • 150 г родзинок;
  • 50 г ванільного цукру;
  • половину ч. л солі;
  • цедру з 1 лимона.

Як готувати:

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього з'єднайте тепле молоко, дріжджі, 3 столові ложки борошна і 1 столову ложку цукру (від загальної кількості), змішайте і залиште на 15 хвилин.
  2. Далі розітріть яєчні жовтки з цукром, додайте сіль і ванільний цукор. Розмішайте до однорідності. Додайте розтоплене вершкове масло, натерту цедру 1 лимона і ще раз добре перемішайте.
  3. Тепер настав час влити опару. Добре її перемішайте з іншими інгредієнтами.
  4. Додайте родзинки, порціями борошно і розмішайте.
  5. Тісто наберіть у форми, залиште на 1 годину, щоб підійшло і збільшилося вдвічі.

Не забудьте змастити верхівки майбутніх пасок жовтками. Випікайте за температури 180 градусів у розігрітій духовці 45 хвилин.

Оценка материала:

3.50 / 4
Секрети ідеальної паски: неймовірний бабусин рецепт, якому сотні років 3.50 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
23.03.2023 5717
Еще материалы раздела «Суспільство»