НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
22.03.2023 3341

Проїзний у київському транспорті — один із найдорожчих у світі

Київ посів четверте місце серед 45 мегаполісів світу за співвідношенням вартості місячного проїзного на громадський транспорт і середньою зарплатою.

Дослідження провела команда Picodi.com, повідомляє ЛІГА.net.

Місячний проїзний у Києві коштує 1 300 гривень або $35, що дорівнює 7% від зарплати. Для порівняння, у Берліні це співвідношення дорівнює 1%, у Варшаві — 1,8%, у Вільнюсі — 2,4%, а в Ризі — 4,7%.

Великий відсоток у співвідношенні вартості проїзного на місяць із заробітною платою також у Сан-Паулу. У цьому місті місячний проїзний на всі види громадського транспорту становить 14,3% від зарплати. Друге і третє місце в рейтингу співвідношення цін до заробітку займають Стамбул (7,5% від зарплати) і Лондон (7,5%).

У трьох із 45 міст світу громадський транспорт повністю безоплатний: Люксембург, Таллінн і Валлетта (столиця Мальти).

Найвищі ціни на разові проїзні квитки фіксують в Лондоні ($5,19), Цюриху ($4,75) і Осло ($3,91). Зокрема, найдорожчі місячні проїзні — в Лондоні ($271), Мельбурні ($190) і Дубліні ($166).

Якщо порівнювати міста України, то найдорожчий проїзний знов-таки в Києві, Севастополь посів друге місце з 1 166 гривнями. Водночас у Хмельницькому вартість проїзного — 260 гривень, у Львові — 230 гривень, а в Житомирі — 180 гривень.

У Харкові ж проїзд у міському транспорті зараз безплатний. Серед інших українських міст лише в 14 є проїзні абонементи на місяць.

Дані для аналізу: брали ціни квитків станом на березень 2023 року. Під час конвертації валют використовувався середній курс згідно Google Finance станом на лютий 2023 року. З дослідження були виключені мегаполіси, в яких за один вид транспорту відповідає кілька транспортних компаній, що встановлюють різну вартість проїзду (Бангкок, Джакарта, Пекін, Токіо).

Оценка материала:

5.00 / 3
Проїзний у київському транспорті — один із найдорожчих у світі 5.00 5 3
Життя та Стиль / Столиця
22.03.2023 3341
Еще материалы раздела «Столиця»