<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.03.2023 1188

Українці дали оцінку економічній ситуації в країні

Більшість українців (55%) оцінюють економічну ситуацію в країні як "дуже погану" або "досить погану". Ще 4% оцінили ситуацію як "добру" або "дуже добру", а 37% - як "не погану і не добру".

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Як зазначають автори дослідження, громадяни України досить скептично оцінюють економічну ситуацію в країні.

У травні 2021 року, за вісім місяців до початку повномасштабної війни, 60% опитаних оцінювали її як "дуже погану" або "досить погану" (і лише 5% - як "добру" або "дуже добру", а 32% - як "не погану і не добру").

У вересні–жовтні 2022 року, тобто через сім місяців після початку війни, зросла частка громадян, які оцінювали її як "дуже погану" або "досить погану" (до 64,5%).

Однак опитування проведене у лютому-березні 2023 року продемонструвало зниження негативних оцінок навіть порівняно з довоєнним періодом.

Опитування, проводилося Центром Разумкова з 22 лютого по 1 березня 2023 року серед 2020 респондентів. Опитування проводилося лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українці дали оцінку економічній ситуації в країні 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
24.03.2023 1188
Еще материалы раздела «Економіка»