НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Європа
25.03.2023 295

Моравецький назвав ймовірні терміни прийняття 11-го пакету санкцій ЄС проти Росії

Європейський союз може запровадити наступний, 11-й, пакет санкцій проти Росії вже протягом наступних двох місяців.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького в інтерв’ю RMF FM.

Моравецький наголосив на важливості запровадження нових санкцій проти Росії. Водночас не менш важливим є й ущільнення обмежень, які були прийняті раніше.

За словами прем'єра, Польща, зі свого боку, намагається вказувати Єврокомісії на прогалини в санкціях, якими користується Росія й водночас займає місце серед країн, які режисують нові обмеження проти ворога.

Відповідаючи на запитання, коли буде прийнято 11-й пакет санкцій, прем’єр висловив сподівання, що "впродовж найближчих двох місяців". Моравецький визнав, що в Брюсселі є "менше бажання щодо чергових санкцій" через "втому матеріалу".

"Тому завданням Польщі є переконати європейських партнерів: те, що діється в Україні, є абсолютно неприпустимим, що ми живемо в ключовий історичний момент і повинні відповідним чином реагувати", - наголосив Моравецький.

Прем’єр висловив сподівання, що Єврокомісія серйозно підійде до питання щодо санкцій проти близько 150 російських пропагандистів, які ширять ненависть проти України. Також важливими є обмеження через викрадення Росією українських дітей. Останній фактор може бути "каталізатором" для країн, які вагаються щодо необхідності запровадження обмеження.

"Це настільки брутальне явище (викрадення дітей - ред.), що ми повинні відреагувати як ЄС", - наголосив прем’єр.

Оценка материала:

5.00 / 2
Моравецький назвав ймовірні терміни прийняття 11-го пакету санкцій ЄС проти Росії 5.00 5 2
Політика / Європа
25.03.2023 295
Еще материалы раздела «Європа»