НОВИНИ ДНЯ: Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потеплієвсі новини дня
Політика
Світ
26.03.2023 432

Байден сумнівається в потужності союзу Китаю та Росії: це дуже перебільшують

Уявлення про міцність союзу Китаю і Росії сильно перебільшують. Вони не змогли створити таких міцних альянсів як США та інші країни Заходу.

_bai__den_gettyimages_1411483164_1_650x410_26.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента США Джо Байдена, якого цитує CNN.

Він зазначив, що не стривожений нещодавньою зустріччю лідера Китаю Сі Цзіньпіня із російським диктатором Володимиром Путіним у Москві.

"Я не ставлюсь до Китаю легковажно. Я не сприймаю Росію легковажно, але я думаю, що ми сильно перебільшуємо це", - сказав Байден під час прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

За його словами, хоча офіційні особи США нещодавно попереджали про ознаки того, що Пекін може розглядати можливість збільшення військової підтримки для Москви, але "вони ще цього не зробили".

"Це не означає, що вони не будуть, але вони ще не зробили цього. І якщо щось подібне трапилося б, Захід значно об’єднався", - підкреслив Байден.

Американський президент своєю чергою звернув увагу на співпраці між альянсами демократичного світу, зокрема через G7, Quad Alliance, ASEAN та AUKUS.

"Те, що роблять Китай і Росія, може стати значно гіршим. Але розгляньмо це у перспективі. Ми об'єднані коаліції", - підсумував Байден.

Примітно, як нещодавно заявили в Білому домі, Китай і Росія не мають такої мережі союзників і партнерів, як США, тому Москва та Пекін намагаються зміцнити стосунки.

Нагадаємо, також президент США Джо Байден заявив, що Китай поки не надавав Росії летальної зброї для війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден сумнівається в потужності союзу Китаю та Росії: це дуже перебільшують 5.00 5 1
Політика / Світ
26.03.2023 432
Еще материалы раздела «Світ»