<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.03.2023 374

Чи потрібно українцям декларувати виплати, отримані за кордоном: пояснення

Українські біженці повинні декларувати виплати, які вони отримали за кордоном. Проте сплачувати податок за таку допомогу непотрібно.

1___6216_650x410_27.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс омбудсмена з прав людини.

Зазначається, що мільйони громадян з початку повномасштабного вторгнення Росії знайшли захист в інших країнах. Перебуваючи за кордоном, багато з них оформили статус біженця та отримують грошову допомогу.

Згідно з Податковим кодексом, платники податків повинні подавати річну декларацію про майно і доходи, щоб сплатити податки. Проте законодавством передбачається виняток щодо оподаткування доходів за кордоном.

"Це стосується осіб та членів сім’ї, постраждалих внаслідок збройної агресії РФ і які скористалися правом на тимчасовий захист за кордоном та отримують допомогу від іноземних держав та їхніх державних фондів", - йдеться у повідомленні.

Тому українці, які отримують виплати за кордоном, повинні задекларувати грошову допомогу. Проте податок на цей іноземний дохід та військовий збір сплачувати у такому випадку непотрібно.

Податкову електронну декларацію можна подати через Електронний кабінет у розділі "ЕК для громадян" - "Податкова декларація про майновий стан і доходи".

Нагадаємо, що для оформлення субсидії українці повинні подати, крім документів, декларацію про доходи. Якщо у ній будуть помилки, то субсидію можуть не дати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи потрібно українцям декларувати виплати, отримані за кордоном: пояснення 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
27.03.2023 374
Еще материалы раздела «Економіка»