<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Бізнес
Технології
29.03.2023 583

Знаходити воду на Місяці буде простіше: NASA зробило карту

Мапа стане корисною у майбутніх дослідженнях.

9c018d8ef4d1e19a1819218d33bb4947_29.03.23

Наявність води на Місяці підтверджена у багатьох дослідженнях. Однак вчені вперше склали мапу, пов'язану з розподілом води на Місяці. На ній видно, як вода рухається поверхнею Місяця. Пише ТСН. 

Про це пише theweathernetwork.com

Фахівці впевнені, що мапа стане корисною у майбутніх дослідженнях.

Білл Райх, директор Наукового центру SOFIA та провідний автор дослідження, сказав на конференції, що на цій мапі можна побачити кратери. Також існує різниця між днем та ніччю, що можливо через високу концентрацію присутньої там води.

У багатьох дослідженнях стверджувалося також існування води на Місяці. Минулого року у статті, опублікованій в International Journal-Nature Communications, китайські вчені заявили, що значна частина води, виявлена у зразках, доставлених з Місяця, мала потрапити з надр Місяця.

Американське космічне агентство дуже серйозно ставиться до місії, пов'язаної з Місяцем. Воно планує запустити місію Artemis-3 до 2025 року. Під час цієї місії NASA знову відправить людей на Місяць.

Нагадаємо, NASA підготувало найчіткішу карту височин на поверхні Місяця.

Оценка материала:

5.00 / 1
Знаходити воду на Місяці буде простіше: NASA зробило карту 5.00 5 1
Бізнес / Технології
29.03.2023 583
Еще материалы раздела «Технології»