<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16  Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами: як зміниться погода 7 травня  Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грозивсі новини дня
Політика
Європа
29.03.2023 583

Угорщина блокуватиме всі санкції Євросоюзу щодо ядерної енергетики, – Сіярто

Угорщина блокуватиме будь-які санкції Євросоюзу, які матимуть вплив на ядерну енергетику.

Відповідну заяву міністра закордонних справ Петера Сіярто за результатами розмов з російським віцепремʼєром цитує Reuters.

Сіярто і Новак обговорювали обмежувальні заходи, упроваджені за повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Угорський міністр сказав, що Будапешт продовжить транспортувати російський газ через Турецький потік.

Угорщина, яка купує більшу частину енергії в Росії, планує розширити свою атомну електростанцію в Пакші, а російський "Росатом" побудує там два реактори ВВЕР потужністю 1,2 гігават кожен, на додаток до чотирьох реакторів, які зараз працюють.

Угорщина також веде переговори щодо збільшення ролі французької компанії Framatome у розширенні заводу в Пакші, оскільки уряд Німеччини блокує поставку контрольного обладнання для нових реакторів.

Угорщина має послідовну проросійську риторику, і Будапешт неодноразово підігравав Москві, зокрема в питанні санкцій та купівлі енергоресурсів. Про те, що Угорщина виступатиме проти санкцій щодо ядерної енергетики, Сіярто говорив ще в січні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Угорщина блокуватиме всі санкції Євросоюзу щодо ядерної енергетики, – Сіярто 5.00 5 2
Політика / Європа
29.03.2023 583
Еще материалы раздела «Європа»