<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.03.2023 1357

Паска подільська - простий великодній рецепт

Готувати таку святкову випічку нескладно, і потрібні для неї прості інгредієнти.

4ac9534395daba9ffa599cbcf3562b39_31.03.23

В кожному регіоні України знайдеться свій унікальний рецепт паски, адже як і борщ - це невід'ємна частина нашої культури та традицій. Сьогодні ми ділимося із вами дивовижною подільською паскою, яка виходить дуже ніжною, ароматною та дійсно великодньою. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • борошно - 1 кг
  • вершкове масло - 200 г
  • вершки - 400 г
  • дріжджі - 30 г
  • яйця - 9 шт.
  • цукор - 300 г
  • панірувальні сухарі
  • сіль

Приготування:

1. Розтопіть вершкове масло та обережно змішайте із теплими вершками, додайте трохи просіяного борошна і ретельно перемішайте дерев'яною ложкою.

2. Розітріть дріжджі із сіллю.

3. Додайте дріжджі до вершкової маси і добре перемішайте. Тепер додайте одне яйце і знову перемішайте. У вас вийшла ніжна рідка опара, поставте її у тепле темне місце на 1 годину.

4. Відділіть у 8 яйцях білки від жовтків. Збийте жовтки у чистій та сухій мисці до появи білої піни і змішайте із опарою.

6. Додайте до суміші цукор та просіяне через сито борошно. Добре вимісіть тісто міксером та поставте у темне тепле місце підходити на дві години. Це може бути вимкнена духовка або шкафчик. У них також можна поставити чашку із гарячою водою.

7. Коли час мине і тісто підросло, знову його вимісіть і перекладіть у форми, які попередньо змастили олією та присипали сухарями (також можна присипати борошном).

8. Залиште тісто у формі ще трішки піднятись приблизно на 1-1,5 години.

9. Випікайте ваші паски у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Паска подільська - простий великодній рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.03.2023 1357
Еще материалы раздела «Суспільство»