<
НОВИНИ ДНЯ: ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
01.04.2023 385

Україна бойкотуватиме змагання за участю спортсменів з РФ та Білорусі – рішення Кабміну

Українські спортсмени проходитимуть відбір на Олімпіаду-2024 лише там, де не буде атлетів країн-агресорок.

97342bc41f48557e5d386b9137621a12_01.04.23

Українські спортсмени не братимуть участь у змаганнях, де будуть присутні представники Росії та Білорусі. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Суспільне Спорт з посиланням на Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова.

Протокольне рішення, яке ухвалив Уряд України, було подане за пропозицією Міністра молоді та спорту України та президента НОК України Вадима Гутцайта.

Воно поширюється на усі змагання, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024.

"На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях (на Олімпіаду-2024 – прим.) тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної", – заявив Немчінов в ефірі телемарафону.

28 березня МОК рекомендував міжнародним спортивним федераціям допустити атлетів з Росії та Білорусі до змагань у нейтральному статусі з низкою обмежень. Росіянам і білорусам заборонено виступати в командних видах спорту, також вони не повинні підтримувати війну та мати контракти з арміями держав-агресорок.

Раніше повідомлялося, що 35 країн домовилися вимагати від МОК відсторонення російських і білоруських спортсменів від Олімпійських ігор-2024 в Парижі.

Нагадаємо, Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024, якщо до змагань допустять спортсменів з Росії та Білорусі. Своєю чергою, зірки українського спорту Ярослава Магучіх, Олег Верняєв та Михайло Романчук виступили проти можливого бойкоту нашою країною Ігор у Парижі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна бойкотуватиме змагання за участю спортсменів з РФ та Білорусі – рішення Кабміну 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
01.04.2023 385
Еще материалы раздела «Спорт»