НОВИНИ ДНЯ: "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погодивсі новини дня
Політика
Україна
02.04.2023 529

Офіс генпрокурора прокоментував підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу

Павло Лебідь, зокрема, виправдовував агресію Росії проти України.

eabbd1b28b6391704be81b923f63c860_02.04.23

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату, колишній настоятелі Києво-Печерської лаври Павло Лебідь ображав релігійні почуття українців і виправдовував агресію Російської Федерації проти України. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зокрема, за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури та Офісу Генерального прокурора колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та виправдовуванні, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-2 Кримінального Кодексу України).

"За даними слідства, підозрюваний священнослужитель у своїх виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них", - йдеться у повідомленні.

Також він робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії держави-агресорки.

"Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвістичними експертизами. Наразі за місцями проживання та тимчасового перебування фігуранта проводяться слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, СБУ вручила підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу: у його резиденції проходить обшук (фото).

Оценка материала:

5.00 / 2
Офіс генпрокурора прокоментував підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу 5.00 5 2
Політика / Україна
02.04.2023 529
Еще материалы раздела «Україна»