<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°всі новини дня
Бізнес
Економіка
03.04.2023 650

Україна взяла зобов'язання перед МВФ щодо курсу валют: що буде з ціною долара та євро

У Меморандумі з МВФ йдеться про повернення до плаваючого курсу гривні до долара

cd472759db27aaf525c93f1d78b2e55d_03.04.23

Україна пообіцяла МВФ відійти від запроваджених з початку війни екстрених заходів в економіці і підготувати стратегію переходу до гнучкого обмінного курсу. Пише ТСН. 

Про це йдеться в Меморандумі, який підписала Україна з МВФ, інформує Zn.ua.

"Щойно дозволять умови, ми маємо намір поступово перейти до більш гнучкого обмінного курсу, послабити валютний контроль і повернутися до системи таргетування інфляції", – йдеться у меморандумі.

Україна зобов'язалася підготувати стратегію ("структурний маяк" – кінець червня 2023 року), яка за консультацій з персоналом МВФ допоможе перейти до гнучкого обмінного курсу.

Також українська влада в Меморандумі зобов'язалася:

  • не використовувати емісію (випуск в обіг нових грошових знаків) гривні для фінансування дефіциту бюджету у 2023 році.
  • узгодити податкове законодавство з нормами Європейського Союзу.

"Після початку повномасштабної війни ми вжили низку екстрених заходів для забезпечення цінової та зовнішньої стабільності, включаючи запровадження режиму фіксованого обмінного курсу та валютного контролю виключно з міркувань національної безпеки", – йдеться в документі.

Нагадаємо, 31 березня Виконавча рада МВФ схвалила чотирирічну програму фінансування в розмірі 15,6 мільярда доларів для України. Це рекордний кредит для України. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, на що витратять гроші.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна взяла зобов'язання перед МВФ щодо курсу валют: що буде з ціною долара та євро 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.04.2023 650
Еще материалы раздела «Економіка»