НОВИНИ ДНЯ: У Путіна та Сі є розбіжності, але їх об’єднує спільне прагнення: аналітик назвав, яке саме  Не пропустіть: державні свята в Україні 2026 року з точними датами — чи будуть додаткові вихідні дні  Питання не в дефіциті літаків, а пілотів: Зеленський пояснив потребу в МіГ-29 від Польщі  Мотивація попри війну: Соціологи пояснили, що допомагає українцям не втрачати сенс життя  "Це грабіж": Путін обурився через заморожені активи та погрожує Європі судами  "Втома - не капітуляція". Більшість українців не приймають ультиматуми РФ, - КМІС  Кредит ЄС для України на €90 млрд: в уряді сказали, куди витратять грошівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.04.2023 4497

Варена буженина в пакеті: рецепт святкової страви

Під час приготування буженини зі свинини важливо, щоб м'ясо було свіжим, охолодженим і не заморожувалося. Ще один плюс такої страви – на свята її можна приготувати заздалегідь, заощадивши час.

Буженина — це великий шматок м'яса без кістки, зварений одним шматком у спеціях. Виходить соковитим, м'яким із чудовим смаком та ароматом. Пише ТСН. 

Складники

  • свинина – 1 кг;
  • вода – 1,200 л;
  • перець чорний мелений;
  • лавровий лист – 2-3 штуки;
  • перець запашний горошком – 6 шт.;
  • часник — 5 зубчиків (маленьких);
  • сіль.

Шматок свинини помийте, просушіть паперовим рушником. Натріть м'ясо з усіх боків сіллю, меленим перцем. Гострим ножем у м'ясі зробіть невеликі надрізи і застроміть у них маленькі зубчики часнику.

Візьміть три пакети, вставте один в інший і покладіть м'ясо, перець горошком, лавровий лист. Покладіть м'ясо до холодильника до двох годин для маринування.

Дістаньте пакет із холодильника, покладіть його в каструлю з водою (вода має покривати м'ясо) і поставте варитися на сильний вогонь. Після того, як вода почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму та варіть 1,5 години. Коли буженина буде готова, вимкніть вогонь, не відкриваючи кришки, залиште остигати м'ясо в каструлі. Коли воно повністю охолоне, дістаємо його з пакета та нарізаємо тонкими скибочками.

Поради

  • М'ясо можна залишити у холодильнику маринуватися на ніч.
  • Чудовим варіантом для буженини будуть шийна частина або стегенце.
  • Приправи використовуйте на свій смак.

Оценка материала:

5.00 / 3
Варена буженина в пакеті: рецепт святкової страви 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
06.04.2023 4497
Еще материалы раздела «Суспільство»