<
НОВИНИ ДНЯ: У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.04.2023 5398

Вчені зафіксували найглибшу рибу, яку коли-небудь бачили у світі: який вигляд вона має

Їхні желатинові тіла допомагають їм вижити у найглибших западинах світу.

334ce86d5a77b910f460f1f59133dabf_06.04.23

Біля берегів Японії вчені зафільмували найглибоководнішу рибу. Вона плаває на глибині 8336 м. Цей вид - це різновид равликів роду Pseudoliparis. Пише ТСН. 

Про це повідомляє видання Yahoo.

Попереднє спостереження за рибою було зроблено на глибині 8178 м, південніше в Тихому океані в Маріанській западині. Таким чином, це відкриття побило рекорд на 158 метрів.

Зазначається, що Pseudoliparis був знятий системою камер, прикріпленою до кадру, випущеного з-за борту корабля. Для приваблення морських мешканців у каркас додали наживку.

Іхтіологи розповідають, що існує понад 300 видів Pseudoliparis, більшість з яких насправді є мілководними істотами і їх можна знайти в гирлах річок, але певна група адаптувалася до життя в холодних водах Арктики та Антарктики, а також в умовах екстремального тиску, які існують у найглибших западинах світу. На глибині 8 км вони відчувають понад 80 мегапаскалів, що у 800 разів перевищує тиск на поверхні океану. Їхні желатинові тіла допомагають їм вижити.

Нагадаємо, ірландець на ім'я Ойн О'Фоудхейген стверджує, що під час нового спостереження "вполював" на камери Лохнеське чудовисько.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені зафіксували найглибшу рибу, яку коли-небудь бачили у світі: який вигляд вона має 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.04.2023 5398
Еще материалы раздела «Суспільство»