<
НОВИНИ ДНЯ: Падіння цін. Скільки коштує орендувати квартиру в Києві напередодні літа  Ринок нелегальних сигарет може досягнути половини ринку: експерт назвав умову  Фінансовий гороскоп на червень 2024 року  В Україні у перші дні літа очікується спека з дощами і грозами  Мобілізація священників: чи є відстрочка або бронювання, цікаві деталі  В Україні підняли тариф на світло: як зміняться суми у платіжках вже влітку  Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде жахливимвсі новини дня
Політика
Україна
07.04.2023 546

Резніков пояснив, чому партнери тягнуть з передаванням Україні F-16

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав причини, через які партнери України затягують з передаванням сучасної авіації, зокрема, винищувачів F-16.

Українські партнери досі не передали Україні винищувачі F-16, оскільки ці системи дуже складні й потребують обслуговування та великих фінансових витрат. Пише ТСН. 

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє "Радіо Свобода".

"Це (F-16 - ред.) найскладніша, найдорожча система, яка потребує обслуговування, запчастин, а головне, озброєння... Це рішення прагматичне, і партнери рахують гроші, всі рахують гроші своїх платників податків. Відповідно, ухвалити рішення дати нам літаки - це означає, що всі країни мають бути готові дати літаки, запчастини та обслуговування", - пояснив Резніков.

За його словами, йтиметься не про сотні мільйонів допомоги, а про мільярди. Сьогодні партнери вже роблять багато для перемоги України.

"Тому треба віддати належне і подяку нашим партнерам, тому що якщо вони приймають рішення, то вони дуже відповідальні і вони виконують свої обіцянки. Наприклад, три сімки (M777 - ред.) - це гармати, які дали американці в травні минулого року, вони продовжують забезпечувати їх запчастинами і так далі. Тому це питання ухвалення прагматичного рішення, чому я вірю оптимістично, що воно буде", - додав Резніков.

Нагадаємо, Україна готується до контрнаступу. Міністр оборони Олексій Резніков пояснив, чому не розкривають деталей щодо термінів і напрямків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Резніков пояснив, чому партнери тягнуть з передаванням Україні F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
07.04.2023 546
Еще материалы раздела «Україна»