НОВИНИ ДНЯ: Точка неповернення: з 22 грудня стартує енергетичний зсув, який змінює долю всіх знаків зодіаку – що чекає саме на вас  Буданов оцінив перспективи співпраці України зі США в епоху Трампа  Лукашенко будує для Росії унікальний збройовий завод, - ЗМІ  Трамп готує масштабні імміграційні рейди у 2026 році, попри критику, - Reuters  В Україні Різдво буде з морозом: синоптикиня попередила про зміну погоди  Різдвяний дідух: що він символізує та чому його треба ставити у Святвечір  США пропонують нову тристоронню зустріч з Україною та Росією — Зеленськийвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.04.2023 2265

Цукрова пудра і консистенція сметани: основні секрети, як зробити ідеальну глазур на паску

Як зробити глазур на паску, щоб вона була ідеальною: не обсипалася, не тріскалася і не текла.

Читайте основні секрети в матеріалі ТСН.ua.

Як зробити ідеальну глазур на паску: секрети приготування

  • Краще брати не цукор-пісок, а цукрову пудру.
  • Глазур буде добре триматися і не стікати, якщо попередньо її збити до консистенції сметани.
  • Якщо ваша глазур вийшла рідкою, потрібно додати до неї столову ложку цукрової пудри, а якщо вона надто густа — допоможе одна столова ложка води чи молока.
  • Щоб отримати товсту і міцну глазур, її потрібно наносити шарами: даєте застигнути першому, а потім наносете ще один.
  • Коли потрібно наносити глазур на паску — робити це слід лише тоді, коли випічка повністю охолодилася. Тому збивати краще безпосередньо перед нанесенням.
  • Білкова глазур готується з охолоджених свіжих яєць за допомогою сухого міксера.
  • Наносити глазур можна або за допомогою силіконового пензлика, або просто занурити паску в неї.
  • Хочете отримати яскраву глазур для паски — додайте харчові барвники.
  • Як зробити шоколадну глазур для паски — використовуйте шоколад і поставте в холодильник для застигання.
  • Всі сипучі продукти потрібно просіювати через сито, щоб не було грудочок.

Колись ідеальну глазур готували без міксера. Всі інгредієнти розтиралися ложкою, поки не утворювалася однорідна консистенція. Така глазур не тріскається і не обсипається. Але якщо ви хочете використати міксер, виставте повільні оберти.

Як зробити глазур в домашніх умовах на Великдень: три варіанти

Рецепт 1:

  • 200 г цукрової пудри;
  • білок одного свіжого яйця;
  • картопляний чи кукурудзяний крохмал;
  • половина чайної ложки лимонного соку.

Рецепт 2 (шоколадна глазур на паску):

  • 1 столова ложка олії без запаху;
  • 100 г чорного шоколаду.

Шоколад потрібно розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Перемішати з олією. Нанести на паску і поставити до холодильника.

Рецепт 3:

  • 4 столові ложки сухого молока;
  • 6 столових ложок згущеного молока;
  • 2 чайні ложки лимонного соку.

Всі інгредієнти змішати, нанести на паску, поставити в холодильник на ніч.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цукрова пудра і консистенція сметани: основні секрети, як зробити ідеальну глазур на паску 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.04.2023 2265
Еще материалы раздела «Суспільство»