НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.04.2023 1084

М'ясний паштет: рецепт популярної закуски

Паштет можна приготувати практично з будь-яких продуктів — печінки, яєць, грибів, бобових, овочів.

7f2dbc918662b6f2d3a9042f4550f3e3_09.04.23

Дуже популярні і рибні паштети, особливо форшмак. Ми ж рекомендуємо приготувати м'ясний паштет, який із задоволенням будуть їсти і дорослі, і діти. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 800 г телятини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 100 г вершкового масла
  • 2 лаврові листи
  • 8-10 горошин чорного перцю
  • 4-5 горошин запашного перцю
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Підготовлене м'ясо опустити цільним шматком у каструлю з окропом, кинути запашний і чорний перець горошком і варити на повільному вогні до готовності, посоливши і додавши лавровий лист за 10-15 хвилин до закінчення варіння.

Цибулю та моркву очистити, подрібнити та обсмажити у невеликій кількості розпеченої олії.

М'ясо, що злегка остигло, нарізати шматочками і разом з овочами двічі провернути через м'ясорубку або пюрувати блендером.

У готовий паштет ретельно вмішати розм'якшене вершкове масло, підлити 50-100 мл бульйону, приправити мускатним горіхом, поперчити, за необхідності досолити і добре вимішати.

На замітку

Таким же чином готується паштет з курятини, індичати, яловичини, свинини, можна взяти і 2 види м'яса.

М'ясо для паштету можна не відварювати, а стушкувати разом із цибулею та морквою.

Для надання м'ясному паштету особливого смаку ароматизуйте його додаванням часнику, материнки, чебрецю, розмарину.

Оценка материала:

5.00 / 2
М'ясний паштет: рецепт популярної закуски 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.04.2023 1084
Еще материалы раздела «Суспільство»