<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.04.2023 407

На антарктичній станції "Академік Вернадський" відбулася перезмінка

Зимівники, які прибули на станцію, протягом року здійснюватимуть геофізичні, метеорологічні й біологічні дослідження.

ab7cb9a290fcd20f874c7f871f5ebe49_09.04.23

На українскій антарктичній станції "Академік Вернадський" 28-ма бригада зимівників розпочала роботу. Полярники та полярниці 27-ї української антарктичної експедиції (УАЕ) у п'ятницю, 7 квітня, вирушили додому. Пише ТСН. 

Також в Україну повертаються учасники сезонного загону, які виконували технічні та наукові завдання впродовж кількох місяців, повідомляє пресслужба Національного антарктичного наукового центру.

28-ма УАЕ, яка розпочала роботу на станції, протягом року здійснюватиме геофізичні, метеорологічні й біологічні дослідження, а також забезпечуватиме життєдіяльність станції.

Як відомо, другий рік поспіль зимівникам на станцію допомагає дістатися український науково-дослідний криголам "Ноосфера". У березні з Чилі він доправив на станцію нову групу дослідників, а також річний запас продуктів, пального та інших необхідних речей.

Тепер 27-ма бригада на кораблі вирушила до Південно-Африканської Республіки. Разом із українськими полярниками на борту будуть і польські дослідники Антарктиди. Всі вони з Кейптауна полетять до Польщі, а звідти українці наземним транспортом повертатимуться на батьківщину.

Раніше ми повідомляли, що українські полярники розповіли, як зростає нове покоління субантарктичних пінгвінів, які народилися на початку грудня минулого року.

Оценка материала:

5.00 / 1
На антарктичній станції "Академік Вернадський" відбулася перезмінка 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.04.2023 407
Еще материалы раздела «Суспільство»