НОВИНИ ДНЯ: Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робити  В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погода  Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP  Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закускивсі новини дня
Бізнес
Технології
10.04.2023 410

Маск відкриває Twitter для Путіна та його поплічників

У соцмережі, яку придбав американський мільярдер, знято обмеження на облікові записи, пов’язані з Кремлем.

b4e20e9046d17eb7f617105c59d2944a_10.04.23

У квітні 2022 року, після російського вторгнення в Україну, соцмережа Twitter обмежила  облікові записи держави-агресорки, включно із акаунтами президента РФ та російського уряду. Однак ситуація змінилася після того, як соцмережу придбав мільярдер Ілон Маск. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на проведені минулого тижня тести.

Перевірка показала, що російські державні облікові записи відображаються вгорі деяких результатів пошуку та з’являлися в пропозиціях.

Колишній керівник Twitter підтвердив, що це означає відступ від торішніх заходів. “Надзвичайно малоймовірно, що ці зміни відбулися б випадково або без відома та керівництва персоналу компанії”, - цитують у виданні його коментар.

Соцмережі вважають ключовою частиною дезінформації Кремля. Акаунт посольства РФ у Великій Британії було заблоковано через твердження, що українські збройні сили стріляють по власних громадянах і українські солдати “заслуговують на смерть через повішення”.

Тепер обліковий запис російських дипломатів у Британії доступний для використання так само, як і Міністерства закордонних справ РФ та президента Росії Володимира Путіна.

Окрім того, дослідження вихідного коду Twitter минулого тижня показало, що його алгоритм знижує ранг публікацій, пов’язаних з війною в Україні.

Теперішнє керівництво Twitter поки що не відгукнулося на прохання про коментар.

Нагадаємо, Twitter більше не в змозі захистити користувачів від тролінгу, координованої державою дезінформації та сексуальної експлуатації дітей після звільнень і змін під керівництвом власника Ілона Маска.

Оценка материала:

5.00 / 1
Маск відкриває Twitter для Путіна та його поплічників 5.00 5 1
Бізнес / Технології
10.04.2023 410
Еще материалы раздела «Технології»