НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Бізнес
Технології
10.04.2023 610

Такого ще не бачили: вчені виявили нейтронну зірку

Деякі вчені взагалі вважають, що їх не може існувати.

025d15649f17afd0ab7d4b59e899fb61_10.04.23

Вченим вперше вдалося виявити гіпотетичну "дивну зірку". Вона належить до класу кваркових зірок і їх поки що ніколи не знаходили. Пише ТСН. 

Про це пише ScienceAlert.

Нове дослідження передбачає, що ця нейтронна зірка насправді може бути першим виявленим представником гіпотетичного класу зірок, що називаються кварковими зірками.

Ця неймовірно компактна зірка, яка за розмірами не перевищує сферу діаметром 10 км, має найменшу масу серед усіх відомих нейтронних зірок. Як показало попереднє дослідження, зірка, розташована на відстані 8150 світлових років від нас має масу, що еквівалентна 77% маси Сонця.

Але це дуже дивно, адже астрономи вважають, що нейтронні зірки можуть мати найменшу масу, яка еквівалентна 1,17 мас Сонця. Тобто в будь-якому випадку це дуже дивний об'єкт, і нейтронні зірки не можуть мати таку маленьку масу.

Нейтронними зірками називають дуже щільні залишки померлих великих зірок, що мають неймовірно високу щільність і дуже маленький розмір. Ці зірки складаються з нейтронів, тому отримали таку назву.

Раніше стало відомо, що космічний телескоп Габбл надіслав на Землю нове зображення галактики під назвою UGC 2890, розташованої на відстані 30 млн світлових років від нас. Ця спіральна галактика схожа на наш Чумацький Шлях і 14 років тому астрономи побачили тут вибух наднової.

Оценка материала:

5.00 / 2
Такого ще не бачили: вчені виявили нейтронну зірку 5.00 5 2
Бізнес / Технології
10.04.2023 610
Еще материалы раздела «Технології»