<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.04.2023 2977

Вчені з'ясували, чому коти реагують на звук "пспспс"

Реакція домашніх улюбленців на цей звук може бути кардинально різною.

Дослідники впевнені, що "пспспс" — не просто дивне слово для котів, а шум, здатний запустити еволюційну реакцію, що глибоко вкоренилася. Пише ТСН. 

Про це пише Inverse.

За словами ветеринара Чирла Бонка, цей звук приваблює наших улюбленців, тому що здається їм знайомим і збуджує цікавість. Він має частоту, що дозволяє кішкам легко його розпізнати.

Сертифікована дресувальниця кішок Моллі ДеВос, також припускає, що цей звук імітує балаканину щурів, а тому є настільки цікавим для котів.

Однак, зазначають спеціалісти, реакція котів на цей звук може бути кардинально різною — від страху до цікавості, очікування на задоволення і навіть повної відсутності реакції. Щоб з'ясувати, як ваш вихованець реагує на цей звук, вчені радять звернути увагу на мову тіла вихованців.

Раніше експерти з поведінки котів з Університету Ноттінгем Трент виявили, що наші улюбленці насправді ненавидять, коли їх гладять у напрямку шерсті, навколо ніг, з боків та біля горла. Якщо ваш улюбленець все ж таки дозволяє вам торкатися цих зон, вчені вважають, він терпить, маючи надію, що він отримає винагороду у вигляді їжі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені з'ясували, чому коти реагують на звук "пспспс" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.04.2023 2977
Еще материалы раздела «Суспільство»