НОВИНИ ДНЯ: Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин  Перші дослідження ґрунту з темного боку Місяця розкрили нові факти  Удари ЗСУ вглиб Росії: експерт назвав цілі ракет ATACMS  Бойові дії в Україні можуть припинитися 2025-го: деталі від The Economist  Як приготувати найніжніші та найсоковитіші відбивні: допоможе цей секретний інгредієнт  Коли Андрія Первозванного 2024 року: святкуємо за новим календарем, історія, традиції  Буде "особливість": синоптикиня розповіла, на яку погоду чекати в п'ятницю в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.04.2023 1421

Рецепт сирної паски без яєць із шоколадом

Сирну паску приготувати дуже просто. Для цього потрібно змішати всі інгредієнти, викласти в форму і набратися терпіння, поки стече зайва рідина.

4f9c1b77e6ca12111a1fcab22ed3bd09_12.04.23

Якщо у вас немає спеціальної форми у вигляді усіченої піраміди, можна приготувати сирну паску в звичайному ситі, яке знайдеться на кожній кухні. Для цього викладіть форму декількома шарами марлі і перекладіть туди сирну масу. Поставте сито на миску, а зверху розташуйте блюдце і банку з водою, щоб рідина стікала і готова паска набула потрібної форми. Пише ТСН. 

Час приготування:

підготовка – 40 хвилин

очікування – 24 години

Інгредієнти:

  • 900 г сиру будь-якої жирності
  • 200 мл вершків 33%
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г родзинок
  • 90 г білого шоколаду
  • 90 г чорного шоколаду
  • 30 г смаженого мигдалю
  • 2 ч. л ванільного цукру
  • дрібка солі

Приготування покроково:

1. Сир протираємо через сито або перебиваємо блендером, щоб текстура готової паски вийшла більш легкою й ніжною без грудочок. Окремо збиваємо жирні вершки.

2. У великій мисці розтираємо цукор та розм'якшене вершкове масло. Сюди ж додаємо сіль і ванільний цукор. Потім висипаємо сир та гарно все перемішуємо до однорідності. Вводимо збиті вершки і акуратно перемішуємо за допомогою лопатки.

3. Мигдаль заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Зливаємо воду й очищаємо шкірку. Підсушуємо на сковороді. Після цього горіхи рубаємо ножем.

4. До сирної маси додаємо ізюм та мигдаль, добре перемішуємо. Ділимо її на дві частини. Можна поділити навпіл або відкласти невелику порцію маси для темних шоколадних вкраплень. Розтоплюємо шоколад на водяній бані і додаємо до сирної маси. В одну миску - білий, в другу - чорний. Добре перемішуємо.

5. Форму для приготування паски вистеляємо кількома шарами марлі, щоб маса не витікала і не приставала до стінок. По черзі викладаємо темну й світлу масу.

6. Зверху накриваємо форму кришкою, ставимо в миску або тарілку, щоб могла стікати зайва рідина. Зверху ставимо прес. Я для цього використовую банку з водою. Відправляємо в холодильник мінімум на 24 години. Рідину періодично зливаємо. Готову сирну паску витягуємо з форми, акуратно прибираємо марлю і можемо дегустувати.

Сирна паска з шоколадом без випічки і яєць готова! Прикрасити її можна розтопленим шоколадом або залишити без прикраси - вона сама собою має святковий вигляд.

Смачного та гарних свят!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 3
Рецепт сирної паски без яєць із шоколадом 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
12.04.2023 1421
Еще материалы раздела «Суспільство»