НОВИНИ ДНЯ: Чому Байден дозволив бити далекобійною зброєю по Росії: деталі від Reuters  Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Третя світова війна вже почалась: термінова заява Залужного  Яблучний тарт татен: рецепт ароматної французької випічки  На Марсі знайшли ознаки життя: що кажуть вчені  Майже 90% компаній планують підвищити зарплати: на скільки вони зростуть у 2025 році  "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.04.2023 650

Паска на рідкому тісті без замішування: простий рецепт

Паска готується на рідкому здобному дріжджовому тісті, тому його не треба замішувати руками.

fd4d2056a3dc3725a0202771b4e59008_13.04.23

Завжди виходить смачною, повітряною та несухою. Пише ТСН. 

Складники

  • борошно — 600 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 6 шт. (жовтки);
  • молоко – 300 г;
  • масло вершкове – 180 г;
  • дріжджі свіжі – 25 г;
  • родзинки – 150 г;
  • ванілін;
  • сіль – щіпка.

Приготування

Промиті родзинки залийте окропом на десять хвилин. Висушіть на паперовому рушнику, додайте трохи борошна і перемішайте.

У теплому молоці розчиніть одну столову ложку цукру, додайте дріжджі. Перемішайте та залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Зверху має з'явитися пінна шапочка.

У жовтки додайте цукор, ванілін, сіль і збийте блендером до білого. Додайте вершкове масло кімнатної температури та збийте ще три хвилини. Влийте молоко з дріжджами, перемішайте.

В отриману масу поступово всипте просіяне борошно і збийте блендером, коли тісто буде важко провертати віночком, блендер приберіть і вимісіть лопаткою.

Тісто викладіть у миску, закрийте харчовою плівкою і залиште підходити в тепле місце, воно має збільшитися вдвічі-вдвічі з половиною. Коли тісто підніметься в об'ємі, додайте родзинки і вмішайте його в тісто.

Руки змастіть олією і розкладіть тісто у формочки на 1/3. Накрийте і залиште підніматися, доки воно не займе майже весь об'єм форми.

У заздалегідь розігріту духовку поставте паски і випікайте за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Коли паски охолонуть, змастіть їх глазур'ю.

Поради

  • Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Паска на рідкому тісті без замішування: простий рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
13.04.2023 650
Еще материалы раздела «Суспільство»