НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.04.2023 1464

Рулет із маком: традиційний рецепт

Це скручений у рулет пиріг із повітряного дріжджового тіста з маковою начинкою.

be634a6a2e8dffd7a4a07e18532e2199_14.04.23

Щоб отримати смачну начинку, перед приготуванням мак обов'язково потрібно розпарити, потім або перетерти в ступці, перекрутити в м'ясорубці або подрібнити в блендері. Пише ТСН. 

Складники

  • борошно – 450 г;
  • молоко – 200 г;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • яйця – 1 шт;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • масло вершкове (розтоплене) – 40 г;
  • ванілін – пакетик;
  • сіль — ½ ч. л.

Для начинки

  • мак – 140 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйце (білок) – 1 шт.;
  • олія вершкове – 40 г;
  • жовток (для змащування рулета).

Приготування

Для начинки: мак промийте, залийте водою на два сантиметри вище за рівень маку і проваріть 15 хвилин. Воду злийте через дрібне сито, у мак всипте цукор і перебийте блендером. Додайте білок  та м'яке вершкове масло.

У миску влийте тепле молоко, додайте дріжджі, одну столову ложку цукру та половину борошна. Перемішайте. Накрийте та поставте в тепле місце. Опара має збільшитися вдвічі.

В опару додайте решту цукру. Перемішайте. Додайте яйце, розм'якшене масло, сіль, ванільний цукор, борошно, що залишилося. Замісіть тісто і добре його вимісіть. Поставте тісто знову в тепле місце на годину (має збільшитися вдвічі).

Тісто перекладіть на поверхню, присипану борошном, трохи обмісіть і розкачайте в прямокутний пласт. Викладіть макову начинку поверх тесту та скачайте рулет.

На деко, застелене папером, викладіть рулет швом донизу. До яєчного жовтка додайте одну чайну ложку молока, збовтайте вилкою. Змастіть рулет за допомогою кулінарного пензлика. Залишіть рулет на 20 хвилин у теплому місці, щоб він піднявся.

Випікайте рулет у заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин до готовності та золотистого кольору.

Дістаньте рулет із духовки. Накрийте та дайте повністю накрити.

Поради

  • Борошна може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від його якості.
  • Чим тонше ви розкатаєте пласт тіста, тим більше шарів буде в рулеті, тим смачнішим буде готовий рулет із маком.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рулет із маком: традиційний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.04.2023 1464
Еще материалы раздела «Суспільство»