Життя та Стиль
Суспільство
Віденський штрудель з яблуками і сухарями: рецепт від Євгена Клопотенка
Крихке золотисто-коричневе тісто, кислі яблука, ромові родзинки, кориця, хрусткі, просочені вершковим маслом хлібні крихти. Саме таким повинен бути ідеальний штрудель.
Таким його готують у Відні в придворній пекарні замку Шенбрунн. І це божественно. Ви обов'язково повинні скуштувати саме цей штрудель з яблуками - після того, як відчуєте його нереальний смак, зрозумієте, що значить справжнє щастя. Так що спеціально для вас я привіз із Відня рецепт найкращого штруделя в цьому світі. Пише ТСН.
Інгредієнти:
борошно - 250 г
сіль - 3 г
яйце - 1 шт.
вода (тепла) - 100 мл
олія - 20 мл
Для начинки:
яблуко - 400 г
цукор - 50 г
сік лимона (чверті)
вершкове масло - 50 г
панірувальні сухарі -100 г
родзинки - 50 г
ромова есенція - 2 мл
кориця - 2 щіпки
Приготування:
Готуємо тісто. Беремо борошно, сіль, яйце, теплу воду і олію. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці і добре вимішуємо. Має вийти м'яке липке тісто. Скачує тісто в кулю, змащуємо олією і залишаємо його в спокої на 20-30 хв. На рушник, присипаний борошном, розгортаємо тісто, щоб надати йому форму прямокутника. Потім кулаками на вазі (над рушником) розтягуємо тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За необхідності розгортаємо тісто на столі з борошном.
Готуємо начинку. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо в ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішуємо цукор і корицю. Обсмажені панірувальні сухарі об'єднуємо з сумішшю цукру і кориці, додаємо яблука, порізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Начинку викладаємо на край розтягнутого тіста і акуратно згортаємо штрудель за допомогою рушника. Змащуємо штрудель і деко розтопленим вершковим маслом. Випікаємо до золотисто-коричневого кольору. Після випікання знову змащуємо штрудель розтопленим маслом.
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1 + 1" і "Сніданок. Вихідний".