<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.04.2023 2155

Віденський штрудель з яблуками і сухарями: рецепт від Євгена Клопотенка

Крихке золотисто-коричневе тісто, кислі яблука, ромові родзинки, кориця, хрусткі, просочені вершковим маслом хлібні крихти. Саме таким повинен бути ідеальний штрудель.

cc8cebd26f6a187cc9729d44513b9c30_17.04.23

Таким його готують у Відні в придворній пекарні замку Шенбрунн. І це божественно. Ви обов'язково повинні скуштувати саме цей штрудель з яблуками - після того, як відчуєте його нереальний смак, зрозумієте, що значить справжнє щастя. Так що спеціально для вас я привіз із Відня рецепт найкращого штруделя в цьому світі. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

борошно - 250 г

сіль - 3 г

яйце - 1 шт.

вода (тепла) - 100 мл

олія - 20 мл

Для начинки:

яблуко - 400 г

цукор - 50 г

сік лимона (чверті)

вершкове масло - 50 г

панірувальні сухарі -100 г

родзинки - 50 г

ромова есенція - 2 мл

кориця - 2 щіпки

Приготування:

Готуємо тісто. Беремо борошно, сіль, яйце, теплу воду і олію. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці і добре вимішуємо. Має вийти м'яке липке тісто. Скачує тісто в кулю, змащуємо олією і залишаємо його в спокої на 20-30 хв. На рушник, присипаний борошном, розгортаємо тісто, щоб надати йому форму прямокутника. Потім кулаками на вазі (над рушником) розтягуємо тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За необхідності розгортаємо тісто на столі з борошном.

Готуємо начинку. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо в ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішуємо цукор і корицю. Обсмажені панірувальні сухарі об'єднуємо з сумішшю цукру і кориці, додаємо яблука, порізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік.

Духовку розігріваємо до 190 градусів. Начинку викладаємо на край розтягнутого тіста і акуратно згортаємо штрудель за допомогою рушника. Змащуємо штрудель і деко розтопленим вершковим маслом. Випікаємо до золотисто-коричневого кольору. Після випікання знову змащуємо штрудель розтопленим маслом.

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1 + 1" і "Сніданок. Вихідний".

Оценка материала:

5.00 / 1
Віденський штрудель з яблуками і сухарями: рецепт від Євгена Клопотенка 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.04.2023 2155
Еще материалы раздела «Суспільство»