НОВИНИ ДНЯ: Удари ЗСУ вглиб Росії: експерт назвав цілі ракет ATACMS  Бойові дії в Україні можуть припинитися 2025-го: деталі від The Economist  Як приготувати найніжніші та найсоковитіші відбивні: допоможе цей секретний інгредієнт  Коли Андрія Первозванного 2024 року: святкуємо за новим календарем, історія, традиції  Буде "особливість": синоптикиня розповіла, на яку погоду чекати в п'ятницю в Україні  Британська розвідка оцінила "могутність" Чорноморського флоту РФ після 1000 днів війни  Сало по-гуцульськи: стародавній рецепт ароматної закуски на зимувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.04.2023 1957

Як зварити розсипчастий рис: секрети та тонкощі від японських кухарів

Секрети від японських кухарів про те, як зварити рис, щоб він не злипався.

b630e32b8da64862141a625b9aeaab96_19.04.23

Щоб рис не злипався та вийшов розсипчатим і смачним, спробуйте зварити його так, як це роблять японці. Пише ТСН. 

Варимо рис так, як це роблять японці

  • Краще використовувати білий круглозернистий рис.
  • Насамперед потрібно замочити рис у холодній воді. Воду потрібно залити на кілька сантиметрів вище за рівень крупи та залишити її у воді на 20 хвилин. Це робиться для того, щоб вийшла зайва кількість крохмалю, яка саме і сприяє склеюванню крупи.
  • Після цього потрібно промивати рис доти, доки вода не стане абсолютно прозорою. Чим менше крохмалю буде в рисі, тим менше піни з'явиться під час варіння. Після замочування дайте рису хоча б 5 хвилин, щоб просохнути. Ще краще дочекатися, щоб він повністю висохнув. Якщо цього не зробити, є загроза, що під час варіння рис вбере зайву воду і розбухне.
  • Поставте варитися рис у пропорції — одна склянка рису на 1,25 склянки води. Після того, як вода в каструлі з рисом закипить, зменште вогонь та варіть крупу протягом 8-12 хвилин. Не відкривайте надовго кришку під час варіння — щонайбільше на кілька секунд.
  • Покладіть до каструлі щедрий шматочок вершкового масла, перемішайте рис і знову накрийте кришкою. Замість масла можна додавати соус, різноманітну підливку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зварити розсипчастий рис: секрети та тонкощі від японських кухарів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.04.2023 1957
Еще материалы раздела «Суспільство»