<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.04.2023 4133

Українці здивували Європу високим рівнем освіти – демограф

Імідж українця за кордоном змінився у кращий бік після початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, українські біженці здивували європейців рівнем освіти.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла демограф, академік та директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Елла Лібанова.

Вона зазначила, до початку повномасштабної війни в європейські країни їхали здебільшого заробітчани. Проте у 2022 році, тікаючи від війни, в Європу виїжджали жінки з дітьми. За її словами, 70% українок, які виїхали, мають вищу освіту.

"Принаймні, у той найстрашніший період весни 2022-го виїздили переважно киянки і харків'янки, жінки з високим рівнем освіти. Загалом до 90% втікачів від війни - це містяни. Селяни за кордон не їхали. З тими, хто виїхав, ми втрачаємо освітній потенціал", - зазначила демограф.

Лібанова додала, європейці кардинально змінили уявлення про українців, особливо здивував рівень освіти.

"Але українців побачили як освічених людей, здатних навчатися. І до цього іміджу дуже додали наші захисники. Мало хто думав, що наші військові так швидко опановуватимуть західну зброю", - пояснила демограф.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українці здивували Європу високим рівнем освіти – демограф 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
20.04.2023 4133
Еще материалы раздела «Суспільство»