НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
22.04.2023 456

Прогнози Буданова: що керівник ГУР говорив про контрнаступ ЗСУ, повернення Криму і кінець війни

Головний розвідник полюбляє робити гучні прогнози.

6bae8e1738baf27d3c909801a07f9f3d_22.04.23

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов регулярно робить прогнози щодо перебігу бойових дій, контрнаступу ЗСУ, завершення війни. Також він розповідає, що чекає на Росію і Володимира Путіна після поразки.

Значна частина прогнозів начальника ГУР вже справдилася, деякі - ні. Що говорив Буданов з початку повномасштабного вторгнення Росії - читайте в матеріалі ТСН.ua.

Перед 24.02.2022

  • 21 листопада 2021 року Кирило Буданов заявив в інтерв'ю Military Times, що РФ готується до вторгнення в Україну на кінець січня або на початок лютого 2022 року. Він попереджав, що напад буде набагато більш нищівним, ніж усе, що раніше бачили українці в Криму і на Донбасі: "Така атака, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетехнічні атаки з наступними повітряними десантними штурмами на сході, десантними штурмами в Одесі та Маріупулі та менш масштабне вторгнення через Білорусь".

Весна 2022

  • 18 квітня Буданов, коментуючи штурм військами РФ Маріуполя, заявив: "Я абсолютно повністю впевнений в тому, що наші захисники не здадуться і будуть оборонятися до останнього - це буде не їх знищення, а наша загальна перемога. Маріуполь буде деблокований і звільнений. А наші всі хлопці, які там перебувають, вони справжні герої".
  • 20 квітня керівник військової розвідки заявив, що переламний момент у війні з Росією настане в другій половині серпня.
  • 2 травня Кирило Буданов заявив, що для Росії існує два варіанти завершення війни: "Перший — розділення Росії на три і більше частини. І другий — відносне збереження територіальної цілісності РФ при зміні керівництва країни. В останньому випадку новий керівник скаже, що РФ ні при чому в усіх цих процесах, це був хворий диктатор, а країна тут ні до чого. У цьому випадку Росія віддасть усі окуповані нею території — від островів Японії до Кенігсберга (нинішній Калінінград), який належить Німеччині".
  • 24 травня керівник ГУР Міноборони заявив, що активна фаза війни має піти на максимальний спад до кінця 2022 року. За його словами, ресурсів у Росії для ведення нормальної війни є на 12 місяців. Також Буданов припустив, що ЗСУ мають до кінця року "як мінімум, зайти на територію Криму".

Літо 2022

Осінь 2022

Оценка материала:

5.00 / 2
Прогнози Буданова: що керівник ГУР говорив про контрнаступ ЗСУ, повернення Криму і кінець війни 5.00 5 2
Політика / Україна
22.04.2023 456
Еще материалы раздела «Україна»