НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
21.04.2023 396

Стефанчук відповів, коли в Україні відбудуться вибори в Раду

Парламентські вибори в Україні, які повинні були пройти у жовтні, відбудуться одразу після припинення воєнного стану. Його було запроваджено у лютому 2022 року через російське вторгнення.

Про це розповів голова Верховної ради Руслан Стефанчук, передає РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю "Укрінформу".

"Думаю, що вибори відбудуться одразу після припинення воєнного стану. В іншому випадку треба змінювати закон, але, знову-таки, я дуже сумніваюся, що зараз буде можливість провести в Україні якісні, законні вибори, результатам яких довірятиме суспільство", - зазначив він.

Він нагадав, що питання виборів регулюється Конституцією, Виборчим кодексом та низкою інших законодавчих актів. Так, за словами Стефанчука, в законі "Про правовий режим воєнного стану” зазначається, що під час воєнного стану вибори не проводяться.

"Це абсолютно логічно, тому що неможливо забезпечити участь усіх громадян у виборах, неможливо забезпечити реалізацію як активного, так і пасивного виборчого права", - констатував Стефанчук.
Водночас він додав, що, на його думку, "зараз є більш важливі речі, на яких потрібно концентруватися".

"Це точно не питання виборів. Це питання нашої спільної перемоги. Буде перемога - буде все інше", - пояснив голова парламенту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стефанчук відповів, коли в Україні відбудуться вибори в Раду 5.00 5 2
Політика / Україна
21.04.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»