НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
22.04.2023 484

Командувач Повітряних сил показав Patriot, який стоїть на захисті України

Командувач Повітряних Сил ЗСУ Олещук показав одну з пускових установок ЗРК Patriot. Мова йде про таку, яка вже несе бойове чергування на території України.

photo_2023-04-21_10_22.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Telegram-канал.

"Перевірив бойові позиції ЗРК Patriot на одному з напрямків! Подякував нашим зенітникам, які завершили навчання значно раніше запланованих термінів! Дякую партнерам та усім, хто сприяв!" - написав Олещук.

Він повідомив, що на фото позаду нього пускова установка ЗРК Patriot, яка вже несе бойове чергування в системі протиповітряної оборони України.

"Хоч у невеликій кількості, але по факту уже маємо на озброєнні сучасні західні зенітні ракетні системи: NASAMS, IRIS-T, Patriot, SAMP/T, Crotale, Gepard та інші.
Аби пазл перспективної української ППО остаточно склався, Повітряним Силам потрібен F-16!" - додав Олещук.

Нагадаємо, що міністр оборони Олексій Резніков підтвердив прибуття до України зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Додамо, за словами першого заступника глави Міноборони Олександра Павлюка, Україна отримала Patriot від США, Німеччини та Нідерландів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Командувач Повітряних сил показав Patriot, який стоїть на захисті України 5.00 5 2
Політика / Україна
22.04.2023 484
Еще материалы раздела «Україна»