<
НОВИНИ ДНЯ: Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червнявсі новини дня
Політика
Україна
23.04.2023 352

Близько 20% повернутих з полону українців вважалися зниклими безвісти, - Координаційний штаб

Близько 20% повернутих з російського полону українців мали статус зниклих безвісти.

_twitter_com_19_650x410_23.04.23

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на Military Media Center, про це розповів представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко.

За його словами, із 2235 повернутих з російського полону близько 20% - люди, які мали статус зниклих безвісти, хоча не було жодного підтвердження, доказових фактів того, що вони перебувають у полоні.

"Якщо є хоч маленька надія, що людина жива, ми вимагатимемо від російської сторони повернення її додому. Робота не припиниться, допоки ми не повернемо усіх, живих і загиблих", - зазначив представник Координаційного штабу.

Охріменко також підкреслив, що Україна робить неможливе, повертаючи нині військовополонених, адже навіть Женевськими конвенціями передбачено повернення військовополонених після закінчення бойових дій.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що, за словами президента України Володимира Зеленського, з початку повномасштабного вторгнення, з російського полону додому вдалось повернути 2235 українців і українок.

Додамо, Україна на Великдень провела черговий обмін полоненими. З російського полону вдалося визволити 130 захисників. Серед звільнених військових 48 вважались зниклими безвісти. Частина врятованих мають поранення, численні контузії та втрачені кінцівки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Близько 20% повернутих з полону українців вважалися зниклими безвісти, - Координаційний штаб 5.00 5 1
Політика / Україна
23.04.2023 352
Еще материалы раздела «Україна»