НОВИНИ ДНЯ: Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали  Місяць до виборів у США. Які рейтинги у Трампа й Гарріс і що вони готують один проти одного  Перемир’я замість перемоги?: чому кінець війни в Україні – за горами  У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москву  Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування  Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовах  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати злививсі новини дня
22.04.2023 502

Якою буде ціна на електроенергію після підвищення

Підвищення цін на електроенергію неминуче, хоча буде меншим, ніж досі називали експерти.

Про тарифи, які наразі готуються запропонувати населенню, розповів голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

«Розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є такі: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт·год. Головне тут - забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту», - зазначив він, коментуючи перегляд тарифу на електроенергію для населення, який вже планується.

Як випливає зі слів Ущапковського, такого підвищення уникнути не вдасться.

«Після ворожих обстрілів енергетичних об’єктів для відновлення живлення споживачів використовувались тимчасові схеми. Тож для забезпечення проходження нового опалювального сезону такі схеми є неможливими», - пояснив Ущапковський.

Наразі, за його словами, питання про перегляд тарифів на електроенергію для побутових споживачів знаходиться на розгляді Уряду.

Оценка материала:

5.00 / 1
Якою буде ціна на електроенергію після підвищення 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.04.2023 502
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»