<
НОВИНИ ДНЯ: Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенаторавсі новини дня
22.04.2023 892

В Україні збудують 20 малих модульних реакторів, вони замінять ТЕС

Державне підприємство НАЕК "Енергоатом" та американська компанія Holtec International уклали угоду про будівництво до 20 атомних енергоблоків з малими модульними реакторами SMR-160 в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатома.

Угоду про співпрацю у розгортанні ММР було укладено 21 квітня у Києві президентом ДП НАЕК "Енергоатом" Петром Котіним та президентом і виконавчим директором Holtec International Доктором Крісом Сінгхом.

За словами Котіна, будівництво ММР не лише зміцнить енергетичну безпеку держави, але й дозволить замінити зруйновані теплоенергетичні потужності, знищені внаслідок російської агресії, та досягти цілей декарбонізації.

Підключення першого пілотного проєкту до мережі має відбутися до березня 2029 року після реалізації мінімальної регульованої потужності реактора.

Малі модульні реактори – новітня технологія, що розглядається як можлива альтернатива для традиційних великих АЕС. Вони проєктуються меншими за потужністю (до 300 МВт), тому їм потрібна буде вдесятеро менша площа. Вони складаються з модулів, які можуть виготовляти на заводах та збирати в місці розташування.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні збудують 20 малих модульних реакторів, вони замінять ТЕС 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.04.2023 892
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»