<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Україна
24.04.2023 467

Окупанти в Криму на 7 років кинули за грати кримського татарина у справі про 500 гривень

21-річного хлопця звинуватили у "фінансуванні" українського добровольчого батальйону.

7c4cb91daa809ade2c1f5fcc93c8910f_24.04.23

Підконтрольний Росії суд у Сімферополі ухвалив вирок кримському татарину Аппазу Куртамету. За те, що 21-річний хлопець переказав 500 гривень представнику українського добровольчого батальйону, його на сім років відправили до колонії. Пише ТСН. 

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Звинувачення Куртамету було висунуто за “фінансування збройного формування” - добровольчого батальйону “Крим”.

Омбудсман відзначив, що інкримінований підсудному злочин був надуманим, як і усі обвинувачення на адресу громадян України, він має політично мотивоване підґрунтя.

“Насправді Аппаз позичив у борг ці гроші знайомому, котрий на той час вступив до добробату”, — зауважив Лубінець.

Він також підкреслив, що цей вирок, як і всі інші, які здійснюються від імені окупаційної влади, є незаконними.️

“Міжнародне гуманітарне право забороняє державі-окупанту застосовувати своє кримінальне законодавство на окупованій території", — нагадав омбудсман.

Дмитро Лубінець закликав світову спільноту посилити політико-дипломатичний тиск на Росію до повного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних українських громадян.

Обмудсман нагадав, що російські силовики затримали Аппаза Куртамета 23 липня 2022 року на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, куди він прямував до родичів. Того ж дня звʼязок із ним зник. Про його місце перебування не було відомо до 8 жовтня. Наприкінці лютого цього року окупанти розпочали судилище.

Окупаційна прокуратура запросила для Куртамета 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у російському Ростові-на-Дону оголосили так звані "вироки" п'ятьом кримським татарам, які є фігурантами у справі "другої сімферопольської групи "Хізб ут-Тахрір". Південний окружний суд РФ дав їм 65 років ув'язнення на всіх.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти в Криму на 7 років кинули за грати кримського татарина у справі про 500 гривень 5.00 5 1
Політика / Україна
24.04.2023 467
Еще материалы раздела «Україна»