<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Політика
Україна
23.04.2023 318

З 2014 року Росія могла депортували до 300 тис. українських дітей, – Європарламент

За інформацією Європейського Парламенту, кількість незаконно депортованих у Росію українських дітей може сягати від 16 до 300 тисяч.

Про це повідомляє Мінреінтеграції за підсумками обговорення з Європарламентом питання повернення в Україну вивезених в РФ дітей.

Згідно з повідомленням, євродепутати враховують, що вивозити українських дітей росіяни розпочали ще 2014 року – з часу окупації Криму та частини Донецької й Луганської областей.

Євродепутати також акцентували на тому, що насильницька депортація знову стала можливою, тому що подібні злочини, скоєні в СРСР, свого часу не були засуджені, а винні ніколи не переслідувалися на міжнародному рівні.

На зустрічі також говорили про розслідуваннях воєнних злочинів і злочинів проти людяності та заплановану конференцію для пошуку насильно вивезених з України дітей, організовану Єврокомісією та Польщею.

Оценка материала:

5.00 / 2
З 2014 року Росія могла депортували до 300 тис. українських дітей, – Європарламент 5.00 5 2
Політика / Україна
23.04.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»