<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Політика
Україна
24.04.2023 907

ТЦК немає в Єдиному реєстрі України: що це означає для військовозобов'язаних

Йдеться про випадки неявки до ТЦК.

4a6af819d9d2f9e4f4a7fe7a465c1cb2_24.04.23_1

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр спростувала інформацію про те, що нібито територіальні центри комплектування не мають статусу юридичної особи. Пише ТСН. 

Раніше адвокатка Вікторія Кравченко у своєму YouTube-каналі проаналізувала ухвалу Верховного суду України, яким він встановив фактичну відсутність територіальних центрів комплектування та соцпідтримки (ТЦК) як юридичних осіб, пише "Уніан".

За її словами, "ТЦК не мають права здійснювати представництво у суді, адже не існує такої юридичної особи".

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр же попередила, що це черговий фейк росіян.

"Ворог продовжує інформаційну роботу, спрямовану на зрив залучення українців до Сил оборони. Зокрема, росіяни хочуть дискредитувати роботу територіальних центрів комплектування (колишніх військкоматів)", - зазначила Маляр.

За її словами, росіяни наразі поширюють колись вже випробуваний ними кейс про те, що нібито територіальні центри комплектування не мають статусу юридичної особи.

"Кілька років тому вони це запускали щодо інших державних інституцій", - написала Маляр.

Однак, діяльність територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки здійснюється в межах правового поля. Так як вони мають усі необхідні для роботи права. Вони також є юридичними особами публічного права і тому мають самостійний баланс, реєстраційні рахунки в органах Казначейства.

Тим часом у Тернополі стався черговий скандал за участі нібито працівників ТЦК. Там чоловіки у військовій формі (вочевидь працівники ТЦК) і жінки посварилися на автовокзалі Тернополя. Сварка переросла у шарпанину.

Оценка материала:

5.00 / 2
ТЦК немає в Єдиному реєстрі України: що це означає для військовозобов'язаних 5.00 5 2
Політика / Україна
24.04.2023 907
Еще материалы раздела «Україна»