НОВИНИ ДНЯ: Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ  Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію України  Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозків  Перехід на зимовий час 2024 року: готуємося зробити це востаннє  Парламентський комітет підтримав підвищення податків для українців  Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтня  Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"всі новини дня
Політика
Україна
25.04.2023 456

Буданов пояснив заклик Пригожина до припинення "СВО": "Ситуація погана для Росії"

Впливові люди в керівництві РФ розуміють, що це "питання виживання для них стало".

129864807475510a416b275fc26e5338_25.04.23

Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов пояснив, що заклик власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина до припинення війни свідчить про "погану ситуацію" для Росії.

Про це керівник військової розвідки розповів у інтерв’ю "РБК-Україна". Пише ТСН. 

Буданов розповів, що бачив статтю Пригожина з заявами, що треба закінчувати "спеціальну воєнну операцію".

"Я бачив. Він в принципі досить політкоректно про це каже. Це констатація того, що все йде не зовсім гарно для них", – оцінив начальник ГУР.

На його думку, власник ПВК "Вагнер" такими заявами ретранслює позицію пов’язаних з ним впливових людей у російському керівництві.

"Пригожин – один із нових лідерів, назвемо це так. Сподобається нам це чи не сподобається, але це факт. Він ретранслює позицію багатьох людей, які з ним пов'язані. Це досить впливові люди в російському керівництві. Те, що ситуація погана для Росії – ми з вами про це говорили. Вона для нас погана, вона і для них погана. Це не може тривати вічно. І вони розуміють, що питання виживання для них стало", – пояснив Буданов.

Він додав – якщо в РФ почнуть шукати винних, "то винних доведеться все ж таки призначити".

"Тому набагато легше сказати, що "все йде за планом", "ми перемогли" і далі почати якось інакше це все завершувати", – зауважив очільник української розвідки.

Заклик Пригожина зупинити війну

Нагадаємо, в середині квітня Пригожин закликав припинити "СВО" в Україні. Він пояснив, що в нинішній ситуації "ідеальним варіантом" було б "повідомити всім про те, що Росія досягла тих результатів, які планувала".

За оцінками аналітиків Інституту вивчення війни, ці заклики Пригожина можуть свідчити, що той знайшов союзників у Міноборони РФ, які зацікавлені в тимчасовому заморожуванні війни в Україні з політичних мотивів.

Військовий експерт Петро Черник вважає, що заява власника ПВК "Вагнер" свідчить про намацування стратегії виходу з війни, адже росіяни перебувають у стратегічній пастці.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буданов пояснив заклик Пригожина до припинення "СВО": "Ситуація погана для Росії" 5.00 5 2
Політика / Україна
25.04.2023 456
Еще материалы раздела «Україна»