<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
25.04.2023 341

Засоби ППО не можуть покрити всю територію України. Ігнат вказав на дієву альтернативу

Засоби ППО не можуть покрити всю територію України, через свою нечисленність. Тому дієвими в боротьбі проти зброї ворога наразі стають мобільні вогневі групи, озброєні стрілецькою зброєю чи кулеметами, ефективність яких дедалі зростатиме.

_mil_in_ua_55_650x410_25.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

"Ми в таких реаліях, що не можемо зараз покрити всю територію країни засобами ППО. Patriot надходять, але і С-300, і "Буки" теж не довговічні. Треба розуміти, що ця техніка теж на межі можливостей. Ми поступово йдемо шляхом заміни радянського парку техніки ЗРК, а мобільно-вогневі групи це те що вдалося зробити і вдається нарощувати", - розповів він.

За словами Ігната, ефективність мобільно-вогневі групи щоразу зростає

"Навіть радіотехнічна бригада, яка призначена більше відстежувати повітряний простір, минулого разу знищила із 10 БПЛА половину і саме вночі", - навів приклад він.

Він зазначив, що озброєння, яке застосовується проти України, як не крути, все новітнє, навіть якщо використовуються якісь примітивні засоби.

"Всеодно ніде такої практики у світі немає. Тому українські захисники і наше виробництво, яке нарощує оберти, пристосовується до реалій сучасної війни і виготовляють новітні засоби. Це навіть банальні квадрокоптери, з яких скидають ті ж самі гранати - це теж винахід цієї війни", - додав Ігнат.

Коментуючи питання про ефективність систем С-UAS, які планують передати Україні США, Ігнат зазначив, що це комплекси малого радіуса дії. На його думку, якщо б цих комплексів було дуже багато, тоді б було ефективно.

"Що таке 5-10 комплексів? Ну це прикрити десь один об'єкт важливий. Я хочу сказати, що ефективність мобільних вогневих груп, озброєних власне стрілецькою зброєю, кулеметами, а до них додаються пристрої нічного бачення, тепловізійне обладнання, оптика і прожектори і лазери, я думаю, що ефективність мобільних вогневих груп і далі зростатиме", - спрогнозував він.

Нагадаємо, що США надають черговий пакет військової допомоги для України у розмірі 2,6 млрд доларів. Зокрема, в новому пакеті допомоги Україна має отримати системи ППО С-UAS.

Оценка материала:

5.00 / 1
Засоби ППО не можуть покрити всю територію України. Ігнат вказав на дієву альтернативу 5.00 5 1
Політика / Україна
25.04.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»