НОВИНИ ДНЯ: Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихідні  Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ  Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію України  Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозківвсі новини дня
Політика
Україна
27.04.2023 421

Британія передала Україні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2

Велика Британія вже передала Україні тисячі снарядів для танків Challenger 2, у тому числі й зі збідненим ураном.

challenger_2_gettyimages_1254174528_4_650x410_27.04.23

Як повідомляє РБК-Україна, про це йдеться у письмових відповідях заступника міністра оборони Британії Джеймса Хіппі на запитання депутата Кенні Макаскілла від шотландської партії "Альба".

"Ми відправили в Україну тисячі комплектів снарядів для Challenger 2, включаючи бронебійні снаряди зі збідненим ураном. З міркувань оперативної безпеки ми не даватимемо коментарів щодо показників використання поставлених комплектів", - повідомив Хіппі.

Відповідаючи на питання, де саме використовуватимуться ці снаряди, заступник міністра повідомив, що танки Challenger 2 та боєприпаси зі збідненим ураном вже контролюються ЗСУ і британське Міноборони не відстежує місця, де ці снаряди застосовуються.

Також Хіппі зазначив, що Британія не зобов'язана проводити очищення снарядів зі збідненим ураном після завершення війни в Україні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що Велика Британія надасть Україні снаряди зі збідненим ураном, що призначені для танків Challenger 2.

Додамо, 27 березня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україну вже прибули британські Challenger 2.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія передала Україні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2 5.00 5 2
Політика / Україна
27.04.2023 421
Еще материалы раздела «Україна»