НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
27.04.2023 389

У ЗСУ висловились про контрнаступ: "Він тихесенько йде такими невеличкими кроками"

Гуменюк пояснила, що йдеться про знищення потужностей російських окупантів.

2720201b4d4404e14e3947e1f114da81_27.04.23

Контрнаступ України вже відбувається невеликими кроками і полягає в тому, що ЗСУ мінімізують потужності та можливості російських військ. Пише ТСН. 

Про це керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила у ефірі телеканалу "Ми – Україна".

Вона зазначила, що українські бійці розуміють військовий потенціал ворога на півдні і працюють над його знищенням.

"Ми не схильні недооцінювати ворога, ми знаємо специфіку формування цього угруповання (на півдні – ред.), розуміємо його потужності, потенціал, і працюємо методично над тим, щоб ці потужності та можливості були мінімізовані", – сказала Гуменюк.

Вона пояснила, що в цьому й полягає український контрнаступ, що вже триває, а саме – у зниженні потужностей противника.

"В цьому якраз і полягає той самий контрнаступ, на який всі чекають-чекають, коли ж вже почнеться, коли вже можна знімати, коли вже можна показувати і викладати. А він тихесенько йде такими невеличкими кроками, але впевненими. І йде він до того, що потужності ворога знищуються: зникають склади з боєприпасами, вибухають пункти зосередження техніки, прилітає в місця скупчення особового складу. І ось це навіть не дуже організоване угруповання (ворога – ред.) стає зовсім розрізненим", – пояснила представниця Сил оборони півдня.

Нагадаємо, напередодні Гуменюк повідомила, що українські війська зачищають передову смугу лівого берега Дніпра на Херсонщині, однак поки що йдеться про контрбатарейну боротьбу.

За оцінками військового експерта Олега Жданова, українські війська не потраплять в оточення під час контрнаступу на півдні. Експерт гадає, що Генштаб ЗСУ ретельно спланує операцію з деокупації територій.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЗСУ висловились про контрнаступ: "Він тихесенько йде такими невеличкими кроками" 5.00 5 1
Політика / Україна
27.04.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»