<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Україна
27.04.2023 307

До держбюджету надійшов перший 1 млрд гривень від приватизації, - комітет Ради

З початку року Державний бюджет отримав 1 027 000 000 гривень від приватизації державного майна.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа, зазначивши, що це - рекордний показник за визначений період.

"Навіть попри активні бойові дії приватизація працює та приносить прибутки. За неповні 4 місяці 2023 – це понад 1 млрд грн. Також вона дає додатковий імпульс для економіки в цілому. Продані об’єкти стають майданчиками для нового бізнесу, який створює робочі місця та платить податки", - зазначила Підласа.

За її словами, в І кварталі 2023 року надходження від приватизації склали понад 902 млн грн. Це майже в 2 рази більше, ніж у І кварталі 2021 року.

Найдорожчими об’єктами, за які вже надійшли кошти цього року, стали єдиний майновий комплекс ДП “Укроборонресурси” – 210 млн грн, Усть-Дунайський порт – 201 млн грн, окреме майно Сторонибабського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт",– 142 млн грн, готель "Власта" – 115 млн грн.

Підласа також запевнила, що гроші від приватизації покривають дефіцит державного бюджету і спрямовуються переважно на потреби оборони.

Оценка материала:

5.00 / 1
До держбюджету надійшов перший 1 млрд гривень від приватизації, - комітет Ради 5.00 5 1
Політика / Україна
27.04.2023 307
Еще материалы раздела «Україна»