НОВИНИ ДНЯ: "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погодивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.04.2023 996

Курячі стегна з овочами: рецепт страви, яку можна подавати без гарніру

Таку страву можна подавати без гарніру, оскільки вона містить багато овочів.

163772c5c6a2a29d7bbd113a786295b2_29.04.23

Курячі стегна – ідеальний варіант ситної страви на обід чи вечерю для всієї родини. М'ясо з гарніром приготовлене в одній сковороді – економія часу та мінімум використаного посуду. Пише ТСН. 

Складники

  • курячі стегна – 5 шт.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • паприка мелена – 1 ч. л.;
  • чорний перець мелений;
  • морква – 2 шт.;
  • гриби печериці – 250 г;
  • перець болгарський – 1 шт. (великий);
  • помідор – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • соус томатний – 2 ст. л.;
  • соєвий соус – 50 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль;
  • олія – для смаження;
  • зелень.

Приготування

Курячі стегна помийте, обсушіть. Натріть сіллю, чорним перцем, паприкою, оливковою олією. Залишіть на 15 хвилин для маринування.

Цибулю та гриби наріжте півкільцями, моркву тонкими кружальцями. Болгарський перець і помідори – великими шматочками часник натріть на дрібній тертці.

У глибокій, широкій сковороді розігрійте трохи олії. Обсмажте стегна із двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору. М'ясо викладіть на блюдо.

У цій сковороді обсмажте до м'якості цибулю, моркву, протушкуйте п'ять хвилин. Додайте болгарський перець, гриби, протушкуйте ще п'ять хвилин, а потім додайте помідори, часник, томатний соус, соєвий соус, цукор і сіль. Перемішайте. Протушкуйте п'ять хвилин і зверху овочів викладіть курячі стегна.

Закрийте кришкою. Тушкуйте на середньому вогні 20 хвилин. Готові стегна посипте зеленню.

Поради

За бажанням страву можете посипати сиром.

Оценка материала:

5.00 / 2
Курячі стегна з овочами: рецепт страви, яку можна подавати без гарніру 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
29.04.2023 996
Еще материалы раздела «Суспільство»