<
НОВИНИ ДНЯ: Сікорський: Позиція Трампа щодо України "не така чорно-біла, як дехто думає"  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлашвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
30.04.2023 7468

В Києві хочуть побудувати нову станцію метро: для чого це потрібно

В КМДА розповіли про плани продовження "червоної" гілки метрополітену.

992a9285a5d968163f8cae9915c4ab21_30.04.23

Кияни обговорюють в соціальних мережах плани міської влади щодо будівництва нової станції Київського метрополітену на "червоній" гілці підземки. Пише ТСН. 

Чутки про будівництво нової станції з’явилися одразу після офіційного рішення створити у Биківні  Національне меморіальне військове кладовище. Поки, точно не відомо, де саме з’явиться нова станція метро. Кажуть, що її можуть побудувати ближче до Биківні, як продовження "червоної" гілки метро від станції "Лісова".

В КМДА нам розповіли, що планують сполучити меморіальне військове кладовище не лише метрополітеном.

"Станом на сьогодні створено відповідну робочу групу з представників Кабінету Міністрів України, міністерств та Київської міської державної адміністрації. Вказана робоча група напрацьовує можливі варіанти транспортного сполучення з меморіальним військовим кладовищем у Биківні. Зокрема, розглядається організація автобусного маршруту, продовження будівництва метрополітену та трамвайної лінії у зазначеному напрямку". - повідомив сайту ТСН.ua Валентин Кульбако, заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Раніше сайт ТСН.ua повідомляв, що у Києві з'явиться військове меморіальне кладовище площею у 100 гектарів!

Йдеться про масив Биківня. Київрада вже розпочала процедуру організації меморіалу. І хоч за його створення відповідає держава, а місце визначає уряд, столиця всіма можливими способами сприятиме створенню меморіалу загиблих героїв, заявив мер столиці Віталій Кличко. За його словами, у Биківні є 8 вільних гектарів у власності міста. Поруч ще 90 гектарів, які у власності держави. Тому загальна площа Національного військового меморіального кладовища має сягнути майже 100 гектарів.

Оценка материала:

5.00 / 4
В Києві хочуть побудувати нову станцію метро: для чого це потрібно 5.00 5 4
Життя та Стиль / Столиця
30.04.2023 7468
Еще материалы раздела «Столиця»