НОВИНИ ДНЯ: Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.04.2023 1684

Кавовий маринад для шашлика: м'ясо буде смачним та соковитим

З весною частішають пікніки з друзями на природі. Головною стравою залишається шашлик.

ce4912ebd88d8699f1ec3e9945998686_30.04.23

Як маринувати шашлик, щоб він був м'яким — пише ТСН.ua.

В Мережі можна відшукати чимало рецептів, які розповідають, як правильно приготувати шашлик. Але якщо ви хочете замаринувати свинину так, щоб вона була соковитою, м'якою та дуже смачною, варто спробувати рецепт від шеф-кухаря. З таким м'ясом будь-який пікнік на природі точно вдасться.

Інгредієнти:

  • 500 г свинини;
  • 150 г цибулі;
  • 1 ч. л діжонської гірчиці;
  • 2 ч. л бальзамічного оцту;
  • 200 мл натуральної заварної кави;
  • 2 ст. л олії;
  • мелений перець, сіль за смаком.

Як замаринувати шашлик, щоб він був м'яким:

  1. Свинину поріжте кубиками, додайте бальзамічний оцет, діжонську гірчицю, олію, перець і сіль.
  2. Влийте холодну заварну каву і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок вкрив маринад.
  3. Зверху на м'ясо викладіть кільця цибулі.
  4. Маринується свинина в каві приблизно 4-12 годин у холодильнику.

Готовий шашлик можна сміливо смажити на свіжому повітрі. А якщо у вас немає такої можливості, можете скористатися мультиваркою. Для цього до каструлі мультиварки викладається м'ясо з цибулею, випаровуються залишки маринаду, а далі готується в режимі "М'ясо" 10 хвилин. До цього домашнього рецепту потрібно додати ще 100 мл молока, щоб отримати смачний соус. Після цього тушкуйте м'ясо під відкритою кришкою ще 5-7 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кавовий маринад для шашлика: м'ясо буде смачним та соковитим 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.04.2023 1684
Еще материалы раздела «Суспільство»