Життя та Стиль
Суспільство
Кавовий маринад для шашлика: м'ясо буде смачним та соковитим
З весною частішають пікніки з друзями на природі. Головною стравою залишається шашлик.
Як маринувати шашлик, щоб він був м'яким — пише ТСН.ua.
В Мережі можна відшукати чимало рецептів, які розповідають, як правильно приготувати шашлик. Але якщо ви хочете замаринувати свинину так, щоб вона була соковитою, м'якою та дуже смачною, варто спробувати рецепт від шеф-кухаря. З таким м'ясом будь-який пікнік на природі точно вдасться.
Інгредієнти:
- 500 г свинини;
- 150 г цибулі;
- 1 ч. л діжонської гірчиці;
- 2 ч. л бальзамічного оцту;
- 200 мл натуральної заварної кави;
- 2 ст. л олії;
- мелений перець, сіль за смаком.
Як замаринувати шашлик, щоб він був м'яким:
- Свинину поріжте кубиками, додайте бальзамічний оцет, діжонську гірчицю, олію, перець і сіль.
- Влийте холодну заварну каву і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок вкрив маринад.
- Зверху на м'ясо викладіть кільця цибулі.
- Маринується свинина в каві приблизно 4-12 годин у холодильнику.
Готовий шашлик можна сміливо смажити на свіжому повітрі. А якщо у вас немає такої можливості, можете скористатися мультиваркою. Для цього до каструлі мультиварки викладається м'ясо з цибулею, випаровуються залишки маринаду, а далі готується в режимі "М'ясо" 10 хвилин. До цього домашнього рецепту потрібно додати ще 100 мл молока, щоб отримати смачний соус. Після цього тушкуйте м'ясо під відкритою кришкою ще 5-7 хвилин.