НОВИНИ ДНЯ: Банки скоротили іпотечне кредитування українців  У Росії найбільша алмазна компанія заявила про кризу і закриття копалень  Путін уже лякає інші країни ударами: що говорить  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Україні  На вихідних Україні прогнозують від -4 до +13, у суботу - дощі з мокрим снігомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.04.2023 1617

Кавовий маринад для шашлика: м'ясо буде смачним та соковитим

З весною частішають пікніки з друзями на природі. Головною стравою залишається шашлик.

ce4912ebd88d8699f1ec3e9945998686_30.04.23

Як маринувати шашлик, щоб він був м'яким — пише ТСН.ua.

В Мережі можна відшукати чимало рецептів, які розповідають, як правильно приготувати шашлик. Але якщо ви хочете замаринувати свинину так, щоб вона була соковитою, м'якою та дуже смачною, варто спробувати рецепт від шеф-кухаря. З таким м'ясом будь-який пікнік на природі точно вдасться.

Інгредієнти:

  • 500 г свинини;
  • 150 г цибулі;
  • 1 ч. л діжонської гірчиці;
  • 2 ч. л бальзамічного оцту;
  • 200 мл натуральної заварної кави;
  • 2 ст. л олії;
  • мелений перець, сіль за смаком.

Як замаринувати шашлик, щоб він був м'яким:

  1. Свинину поріжте кубиками, додайте бальзамічний оцет, діжонську гірчицю, олію, перець і сіль.
  2. Влийте холодну заварну каву і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок вкрив маринад.
  3. Зверху на м'ясо викладіть кільця цибулі.
  4. Маринується свинина в каві приблизно 4-12 годин у холодильнику.

Готовий шашлик можна сміливо смажити на свіжому повітрі. А якщо у вас немає такої можливості, можете скористатися мультиваркою. Для цього до каструлі мультиварки викладається м'ясо з цибулею, випаровуються залишки маринаду, а далі готується в режимі "М'ясо" 10 хвилин. До цього домашнього рецепту потрібно додати ще 100 мл молока, щоб отримати смачний соус. Після цього тушкуйте м'ясо під відкритою кришкою ще 5-7 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кавовий маринад для шашлика: м'ясо буде смачним та соковитим 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.04.2023 1617
Еще материалы раздела «Суспільство»