НОВИНИ ДНЯ: Нарешті відпустить: життя стане помітно легшим для цих 3 знаків зодіаку після 15 грудня  Три чверті українців проти "російського плану" миру без гарантій, - опитування  На які компроміси Україна може піти на переговорах з Росією: результати опитування  Китай прагне лідерства на ринку золота, придбавши бразильські родовища  Комуналка в Україні дорожчає: за що платять українці 2025 року і що найбільше б’є по гаманцю  В Україні кардинально зміниться погода: прогноз на 15 грудня  Зеленський прокоментував можливі вибори в Україні: що сказаввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.04.2023 864

Ризото з копченою рибою та спаржею: чудовий сезонний рецепт

Сезон спаржі змушує нас шукати цікаві рецепти. Класичне поєднання спаржі, копченої форелі та лимона надасть ризото неповторного смаку та аромату.

ab06d103579aa9cf7d58662fcd573a46_30.04.23

Хитрість хорошого ризото полягає в тому, щоб додавати бульйон дуже поступово і не шкодувати олії, якою варто доповнити страву безпосередньо перед подаванням на стіл. Пише ТСН. 

Складники

  • 100 г вершкового масла
  • 2 цибулини, дрібно нарізані
  • 350 г рису арборіо
  • 100 мл сухого білого вина
  • 1,5 літра гарячого овочевого бульйону
  • 100 г свіжонатертого пармезану
  • по 1 скл. нарізаної петрушки, естрагону та зеленої цибулі
  • 10 пагонів спаржі, нарізаних на шматочки по 3 см
  • 2 філе копченої форелі, очищені від пластівців

Приготування

Розтопіть 50 г вершкового масла у великій каструлі і злегка обсмажте цибулю до м'якості. Додайте рис і перемішайте, щоб він покрився гарячою олією. Влийте вино і дайте рису вбратися. Повільно додайте гарячий бульйон по ополонику за раз, додаючи тільки після того, як рис вбере рідину. Продовжуйте цю техніку, доки рис не стане al dente. Додайте спаржу, пармезан, трави та форель і обережно нагрівайте протягом 2 хвилин.

Додайте масло, що залишилося, і подавайте з тертим пармезаном.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ризото з копченою рибою та спаржею: чудовий сезонний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.04.2023 864
Еще материалы раздела «Суспільство»