Життя та Стиль
Суспільство
Суп із сочевицею, куркою та овочами: рецепт корисної страви
Сочевиця посідає перше місце серед бобових за вмістом білка. Вона легко засвоюється організмом і достатньо поживна. Курячий суп із сочевицею та овочами – чудовий варіант для ситного й корисного обіду.
Щоб зробити суп більш запашним і насиченим, обсмажте разом із цибулею та морквою одне дрібно порізане стебло селери й кілька подрібнених зубчиків часнику. Пише ТСН.
Складники
- вода – 2 літри;
- курка – половина (600 гр);
- сочевиця червона – 150 гр;
- картопля – 4 шт;
- морква – 1 шт;
- цибуля ріпчаста – 1 шт;
- селера – 1 стебло;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, чорний перець мелений;
- зелень (кріп, петрушка).
- олія – 30 мл.
Приготування
Курку покладіть до каструлі, залийте холодною водою і поставте на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть. Варіть до готовності, знімаючи піну, 30 хвилин. Потім витягніть курку з бульйону, трохи остудіть і відокреміть м'ясо від кісток. Розділіть на невеликі шматочки. Бульйон процідіть і покладіть у нього м'ясо, а кістки викиньте.
Почищену картоплю наріжте невеликими шматочками, сочевицю промийте. Викладіть у м'ясний бульйон. Доведіть до кипіння та варіть до готовності 10-15 хвилин.
Моркву наріжте соломкою, цибулю й селеру – дрібними кубиками, часник подрібніть. Обсмажте на олії, помішуючи, п'ять хвилин і викладіть у суп.
Перед подаванням посипте суп дрібною нарізаною зеленню.
Поради
Червона сочевиця не потребує попереднього замочування, а зелена вариться довше.
Якщо любите більш густий суп, можна додати трохи більше сочевиці.